Αφγανοί στην Ελλάδα: Συγκλονίζει η Μαριάμ, ζει στη χώρα μας εδώ και δύο χρόνια

Οι Ταλιμπάν επικράτησαν στο Αφγανιστάν και ο φόβος έχει κυριεύσει τους Αφγανούς που μένουν στην Ελλάδα, για όσα αγαπημένα τους πρόσωπα έμειναν πίσω. Η Μαριάμ και η οικογένειά της έφυγαν από τη χώρα για να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή και τα τελευταία δύο χρόνια ζουν στην Ελλάδα. Η Μαριάμ πλέον ζει στην Ελλάδα

μαζί με την οικογένεια της, η οποία αποτελείται από τους γονείς της και τα τρία ανήλικα αδέρφια της. Πριν από δύο χρόνια έφυγαν από τη Χεράτ στο Αφγανιστάν, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη: προχωρούσαν επί πέντε ημέρες, ενώ η μητέρα της ήταν έγκυος. Πέρασαν πέντε μήνες στη Χίο και ύστερα από πολλά βάσανα έφτασαν στην Αθήνα. Τώρα που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν το Αφγανιστάν, ο φόβος και η ανησυχία της Μαριάμ γιγαντώνεται, γιατί έχουν αφήσει πίσω τους αγαπημένα οικογενειακά πρόσωπα.

“Φοβόμαστε πολύ, όλη η οικόγένειά μας είναι πίσω στο Αφγανιστάν. Για τις γυναίκες είναι πολύ δύσκολο, δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι”, είπε η Μαριάμ στην κάμερα του MEGA. Η Μαριάμ ανησυχεί πολύ για το μέλλον των γυναικών, καθώς δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι, ούτε και να πάνε στο σχολείο. Εκείνο που την ανησυχεί περισσότερο είναι η τύχη των μικρών κοριτσιών, καθώς οι Ταλιμπάν απαγάγουν ανήλικα κορίτσια 10 και 12 ετών και τα παντρεύονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα