Δημήτρης Πολύτιμος πέθανε: “Έφυγε” ο θρύλος της ελληνικής ροκ σκηνής

Ο Δημήτρης Πολύτιμος ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους του ελληνικού ροκ, πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Επί 57 χρόνια ήταν On The Road, αρχής γενομένης το 1964, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο κλαμπ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ. Συμμετείχε στο συγκρότημα MGC. Έπαιξε στην ταινία «Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα» του Νίκου Νικολαΐδη. Συνεργάστηκε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Δημήτρη Πουλικάκο, τους SOCRATES, τους Aphrodite’s Child και πολλούς άλλους έλληνες ρόκερς. Ο εξαιρετικός πιανίστας

και κιμπορντίστας Δημήτρης Πολύτιμος, γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1933, στη Σύρο. Τον ίδιο χρόνο, η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, αφού ο πατέρας του, ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της ΧΑΝ. Τελείωσε το Μαράσλειο Διδασκαλείο και το 10 Γυμνάσιο Αθηνών. Υπήρξε πολύ καλός μαθητής, έδωσε εξετάσεις, και πέρασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φυσικός.

Καλό ταξίδι Δημήτρη Πολύτιμε. Η σου όντως πολύτιμος. https://t.co/tRb6j1w25n

— Christos Michalaros (@christos_mich) August 21, 2021

Στον τελευταίο όμως χρόνο, τα παράτησε, αποφασίζοντας να γίνει μουσικός. Με την Μουσική ασχολήθηκε από μικρός, αφού μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια, ο πατέρας του έπαιζε βιολί και η μητέρα του, πιάνο. Ασχολήθηκε πρώτα με την Τζαζ, το 1964 μάλιστα, εμφανίζεται στο κλαμπ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ, παίζοντας πιάνο.  Τον επόμενο χρόνο, μπαίνει στο θρυλικό ροκ συγκρότημα MGC και παίρνει έναν καθαρά ροκ και περιπετειώδη δρόμο. Το 1968, τον φυλακίζει η χούντα μαζί με τον Δημήτρη Πουλικάκο. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος, τον Σεπτέμβριο του 1969, φεύγει στο Παρίσι.

Άφησε μια άνετη ζωή (σπούδαζε αστροφυσικός) για να παίζει ροκ.
Έκανε support στους Rolling Stones, ίδρυσε το 1ο ελληνικο rock group (MGC), ανέδειξε σπουδαίους μουσικους, έπαιξε στις καλυτερες ελληνικές μπάντες.
Ακούραστος εραστής της ροκ ο Δημήτρης Πολύτιμος έφυγε σήμερα 88χρ

— oPousTisKathetou (@o_pous) August 20, 2021

Συνεργάζεται εκεί με τους Aphrodite’s Child, στον ιστορικό δίσκο τους, 666.

Ταξιδεύει Αμερική και Ινδία, και το 1974, μετά την μεταπολίτευση, επιστρέφει στην Ελλάδα.

Συμμετέχει σε ιστορικούς δίσκους του ελληνικού ροκ και παρευρίσκεται σε γεγονότα σταθμούς, όπως:

Συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα (1967)
Ζωντανοί στο Κύτταρο
Φλου, του Παύλου Σιδηρόπουλου
Crazy Love στου Ζωγράφου
Zorba the Freak
Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος

Δημήτρης Πολύτιμος: Ήταν αχώριστος φίλος με τον Δημήτρη Πουλικάκο

Ο Δημήτρης Πολύτιμος έβγαλε τον Δημήτρη Πουλικάκο στο τραγούδι και από τότε παρέμεναν αχώριστοι φίλοι και συνεργάτες. Παράλληλα, έκανε ένα πέρασμα και από τον Εξαδάκτυλο, συμμετέχοντας ως μουσικός στο δίσκο «Ζωντανοί στο Κύτταρο», έδινε επί δεκαετίες το παρών στις μεγαλύτερες ροκ διοργανώσεις, ενώ συνεργάστηκε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους Σπυριδούλα, τους Socrates, τον Έρικ Κλάπτον αλλά και τους θρυλικούς Rolling Stones, κανοντας support στη συναυλία που έδωσαν το 1967 στην Ελλάδα.

Δημήτρης Πολύτιμος: Το αντίο του Νταλάρα

«Δημήτρης Πολύτιμος. Ένας απ’ τους πιο ευγενείς, πολιτισμένους και φιλοσοφημένους μουσικούς της ροκ που έχω γνωρίσει. Χάρηκε και έζησε αυτά που αγαπούσε και μοίρασε τη χαρά του. Ένας πολύ καλός μουσικός ένας πολύτιμος άνθρωπος. Στο καλό Δημήτρη μου», έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο Γιώργος Νταλάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα