Α. Σπηλιωτόπουλος: «Η Αθήνα να γίνει πόλη αλληλεγγύης»

Τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα (Τετάρτη) το μεσημέρι, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί από τον Γενικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Δήμτσα για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής» και για τα προβλήματα των Αθηναίων, όπως τα έχει καταγράψει ο Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής.

Παράλληλα παρουσίασε σειρά προτάσεων για τη συνεργασία της Εκκλησίας με το Δήμο σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο για την επίσκεψη λέγοντας ότι προσπαθούν στην «Αποστολή» να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους σε φαγητό γιατρό και φάρμακα. Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των πυλώνων που συγκροτούν την κοινωνία «γιατί κανείς δεν περισσεύει σ΄αυτήν την προσπάθεια» προκειμένου να γίνεται συντήρηση δυνάμεων, μείωσης του κόστους του έργου και προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Η Αθήνα πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας «έχει χάσει τη λάμψη της, είναι μια πόλη που βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση. Όλοι μαζί μπορούμε ν΄αναδείξουμε τη χαμένη της αίγλη».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της «Αποστολής» για τον αφανή αγώνα του, για το σημαντικό έργο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και πρόσθεσε: « Το έργο σας, το κάνετε χρόνια και η έμπρακτη βοήθεια σας είναι σε όλους μας γνωστή χωρίς να εξαργυρώνεται ούτε για πολιτικό ή οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Και αυτή η προσφορά γίνεται χωρίς την απαιτούμενη συμπαράσταση από άλλους φορείς ή οργανισμούς. Σας διαβεβαιώνω, ως δημοτική αρχή , εγώ και οι συνεργάτες μου θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες, σ΄αυτό το έργο το οποίο κάνετε, δίπλα στον πολίτη και πάνω στο πρόβλημα. Η Αθήνα από πόλη των μηδενικών ευκαιριών θα πρέπει να μεταφραστεί σε πόλη αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και συμμετοχικής δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα