ΣΥΡΙΖΑ:Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της ΚΟ, την Τετάρτη (12/03) το απόγευμα, υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό, ήτοι

εφόσον προηγηθούν οι ακροάσεις των βουλευτών τόσο στη Βουλή αύριο για όσους είναι ελεύθεροι όσο και στον Κορυδαλλό την Τρίτη για τους εγκλείστους και στον βαθμό βεβαίως που δεν θα προκύψει κάτι διαφορετικό από τις ακροάσεις αυτές.
Αναμένεται ακόμα και πολιτική παρέμβαση εφ’ όλης της ύλης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν το θέμα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής. Εκεί θα περιλαμβάνονται οι όποιες κριτικές και ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδικασίες και τις σκοπιμότητες που εκτιμάται ότι προωθούνται από την κυβέρνηση, προκειμένου η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου.
Παρά το γεγονός ότι η τοποθέτηση υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψε και η διαφορετική άποψη, με βουλευτές του κόμματος να εγείρουν ζητήματα Συντάγματος, Δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στο παρελθόν άλλωστε, τις ενστάσεις τους δεν είχαν κρύψει ο Μανώλης Γλέζος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα