Dress code και συστάσεις συμπεριφοράς στο κοινοβούλιο

Συστάσεις ενδυματολογικού περιεχομένου και συμπεριφοράς έκανε προς τους γραμματείας των κοινοβουλευτικών ομάδων ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χρ. Μαρκογιαννάκης, με αφορμή τις παρεκτροπές που έχουν παρατηρηθεί από βουλευτές τόσο σε θέματα συμπεριφοράς εντός Κοινοβουλίου, όσο και στις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Σχετικά με τις συστάσεις στο θέμα συμπεριφοράς, αφορμή στάθηκαν οι εκφράσεις όπως «συμμορία», «νενέκοι» και «αυτά δεν τα υπέγραφε ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου», οι οποίες έχουν ακουστεί τελευταία σε συνεδριάσεις.

Στην επιτροπή δεοντολογίας ωστόσο τέθηκε και θέμα...

dress code, καθώς σύμφωνα με τους επιτελείς τους Βουλής σε αρκετές περιπτώσεις οι ενδυματολογικές επιλογές των βουλευτών δεν είναι οι αναμενόμενες.

«Δεν μπορεί να μπαίνουν βουλευτές στην Ολομέλεια του Σώματος με ξεχειλωμένα μπλουζάκια. Είναι θέμα σεβασμού στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειπώθηκε στην επιτροπή ότι δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτά από το προεδρείο της Βουλής σκισμένα τζιν, κοντομάνικα μπλουζάκια και εμφανή τατουάζ από τους άνδρες βουλευτές, αλλά και προκλητικά ρούχα από τις βουλευτίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα