Διαδραστικό doodle για τον εφευρέτη του παγοστρωτήρα (+video)!

Σήμερα (Τετάρτη) συμπληρώνονται 112 χρόνια από την ημέρα γέννησης του Frank Zamboni, του εφευρέτη του παγοστρωτήρα. Ως εκ τούτου, η Google επέλεξε να φιλοξενήσει ένα doodle-αφιέρωμα σε αυτό, όπου οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον παγοστρωτήρα!

Εάν αποφασίσετε να παίξετε, τότε σας εφιστάμε την προσοχή, καθώς η βενζίνης σας είναι περιορισμένη! Εάν σημειώσετε υψηλή βαθμολογία στο παιχνίδι, τότε μπορείτε να το δημοσιεύσετε στο προφίλ σας στο Google+.

Λίγα λόγια για τον Frank Zamboni

Ο Frank Joseph Zamboni JR γεννήθηκε

στις 16 Ιανουαρίου 1901 στην πόλη Γιουρίκα της Γιούτα. Μετά τις εμπορικές σπουδές του στο Σικάγο, συνεταιρίστηκε με τον αδελφό του ανοίγοντας ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Νότια Καλιφόρνια.

Το1927 επέκτεινε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με τη δημιουργία ενός εργοστασίου παρασκευής πάγου. Μετά την εμφάνιση των ηλεκτρικών ψυγείων και διαβλέποντας ότι αυτή η επιχειρηματική του δραστηριότητα δεν έχει μέλλον, πούλησε το εργοστάσιο πάγου το 1939 και άνοιξε ένα παγοδρόμιο στην ίδια περιοχή, μαζί με τα δύο αδέλφια του κι ένα εξάδελφό του.

Οι δουλειές πήγαιναν καλά και τον επόμενο χρόνο το παγοδρόμιο επεκτάθηκε. Ονομάστηκε «Iceland Skating Rink» και μπορούσε να φιλοξενήσει έως 800 παγοδρόμους. Η αντικατάσταση του φθαρμένου πάγου ήταν μια καθημερινή χρονοβόρα δουλειά.

Για να μειώσει το κόστος, ο Ζαμπόνι κατοχύρωσε το 1949 την εφεύρεση του παγοστρωτήρα και ίδρυσε την εταιρεία Frank J. Zamboni & Co., που ανέλαβε την εκμετάλλευση της εφεύρεσής του.

Ο εφευρέτης πέθανε στις 27 Ιουλίου του 1988, χτυπημένος από καρκίνο των πνευμόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα