Deutsche Bank: Ναι στις τραπεζικές συγχωνεύσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank Τζον Κράιαν προέβη σε μια ανορθόδοξη για τα δεδομένα της γερμανικής τράπεζας παραδοχή, σχετικά με την αναγκαιότητα συγχωνεύσεων των ευρωπαϊκών τραπεζών ώστε αυτές να μπορέσουν ανταποκριθούν στις νέες οικονομικές προκλήσεις.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται λίγες μετά από την

δυστοκία που εμφάνισε η γερμανική τράπεζα στο να ανταποκριθεί στα τεστ αξιολόγησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, που τελικά πέρασε επιτυχώς, αλλά με έκδηλη δυσκολία.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα αρκετά οικονομικά προβλήματα, με τις φήμες να οργιάζουν περί πιθανής συγχώνευσης του με την Commerzbank, που βρίσκεται υπό μερικό κρατικό έλεγχο. Πάντως ο Κράιαν διέψευσε τα εν λόγω σενάρια.

Ενώ επιπρόσθετα, επέκρινε το τραπεζικό μοντέλο των μικρών περιφερειακών τραπεζών προκρίνοντας τις συγχωνεύσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αναφερόμενος στην εικόνα των ευρωπαϊκών τραπεζών υποστήριξε ότι τα κέρδη αυτών βρίσκονται σε φάση μείωσης, τόσο λόγω των χαμηλών επιτοκίων και του μεγάλου αριθμού των επισφαλών δανείων, όσο λόγω της τακτικής της ΕΚΤ να εκτυπώνει συνεχώς χρήμα καθιστώντας όλο και ακριβότερη την διαφύλαξη των μετρητών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στην Γερμανία τόνισε, πως υπάρχουν παρά πολλές τράπεζες υπονοώντας σαφώς, πως οι συγχωνεύσεις συνιστούν την ενδεδειγμένη μέθοδο για το γερμανικό τραπεζικό υπόδειγμα.

Το άρθρο Deutsche Bank: Ναι στις τραπεζικές συγχωνεύσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα