Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Οι πλούσιοι στην Ελλάδα όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά ληστεύουν και την χώρα

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse επαίνεσε την ειλικρινή στάση του Σόιμπλε, παρόλα αυτά την ερμήνευσε ως παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας.

Επιπρόσθετα επέστησε την προσοχή στη γερμανική κυβέρνηση, καθώς υποστήριξε ότι, προκειμένου να διασωθεί το ευρώ, έχουν ήδη θυσιαστεί οι μισθοί και τα εισοδήματα

των Γερμανών φορολογούμενων. Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αντί να διατίθενται νέα κονδύλια από χρήματα Γερμανών και Ευρωπαίων φορολογουμένων η Ελλάδα χρειάζεται πρώτα μια εσωτερική κατανομή των βαρών. Δεν είναι δυνατόν οι σούπερ πλούσιοι Έλληνες να μην συμβάλουν καθόλου στη σωτηρία της χώρας, αν και πολλοί από αυτούς την έχουν καταληστέψει».

Ταυτόχρονα και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Kieler Nachrichten, προειδοποίησε να μη δοθεί επιπλέον χρηματική βοήθεια στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι δεν πρέπει κανείς να αποκλείει εξ αρχής νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί επιπλέον χρηματοδοτικό πακέτο μέχρις ότου η χώρα εφαρμόσει όλα τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί.

«Εάν οι εξαγγελίες γίνονται νωρίτερα, τότε η ώθηση για μεταρρυθμίσεις χαλαρώνει»υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα