Άδωνις: Στην φυλακή όσοι γιατροί είναι στο κύκλωμα αφαίμαξης του ΕΟΠΥΥ

Μέχρι και με φυλακή ετοιμάζεται να «ανταμείψει» ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης όσους εμπλέκονται στο θέμα των υπερσυνταγογραφήσεων του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στην οικονομική εφημερίδα «Ημερησία».

Να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν τα χρήματα καλεί ο υπουργός τους γιατρούς που συνταγογραφούσαν εις βάρος του κράτους, υποσχόμενος καλή μεταχείριση σε όσους

το κάνουν. Παράλληλα ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθούν αναδρομικοί έλεγχοι από τότε που θεσπίστηκε ο ηλεκτρονικός τρόπος συνταγογράφησης.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για συνεργασία του υπουργείου με το ΣΔΟΕ ώστε να ελεγχθούν όλοι όσοι προμήθευαν τα νοσοκομεία καθώς και οι μπρομηθευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι η τιμωρία των «κλεφτών» θα είναι ακόμα και η δέσμευση της περιουσίας τους με ταυτόχρονη επιστροφή των χρημάτων στον Έλληνα φορολογούμενο.

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί πως η ανακατατάξεις στον χώρο της Υγείας ευνοούν τους ασθενείς, αφού η περίθαλψη θα βελτιωθεί, ενώ αρνήθηκε την απόλυση εργαζομένων δίνοντας άλλο νόημα στο κλείσιμο των νοσοκομείων. Ο υπουργός υποστήριξε το ποιοτικό των υπηρεσιών, έναντι της ποσότητας κτιριακών εγκαταστάσεων.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ζήτησε στοιχεία για τη νοσηλεία λαθρομεταναστών στο πρώτο εξάμηνο του 2013 ώστε να ζητηθούν χρήματα από τις ευρωπαϊκές δομές για να μην επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα