Βομβαρδισμοί δίχως τέλος στην Γάζα-Νεκρός ο γιος δημοσιογράφου του BBC

Σε έναν ανηλεή βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας έχει επιδοθεί το Ισραήλ. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν περισσότερες από 130 επιδρομές.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της Χαμάς, ο Άνταμ Αμπού Σελμίγια, δήλωσε ότι σκοτώθηκαν 19 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλά παιδιά, και 235 τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα βρέφος 11 μηνών, γιος ενός δημοσιογράφου του BBC. Η φωτογραφία του Τζιχάντ Μισαράουι να κρατά το νεκρό παιδί του

κάνει τον γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου το βρέφος σκοτώθηκε όταν Ισραηλινοί βομβάρδισαν το σπίτι του στην πόλη της Γάζας.

Παράλληλα σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς, «δεκάδες πλήγματα» ήταν τα πλήγματα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης από τις επιδρομές καταστράφηκε ένα διοικητικό κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, που χρησίμευε κυρίως για την ανανέωση διαβατηρίων, στη συνοικία Τελ αλ-Χάουα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως πεδία βολής που χρησιμοποιούνται από ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις καταστράφηκαν κατά τις τελευταίες ισραηλινές επιδρομές.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε σε ερωτήσεις πως «οι επιδρομές συνεχίζονται» εναντίον του παλαιστινιακού εδάφους, προσθέτοντας ότι από την αρχή της επιχείρησης, το απόγευμα της Τετάρτης με τη δολοφονία του στρατιωτικού αρχηγού της Χαμάς Άχμαντ Τζααμπάρι, έχει πραγματοποιήσει 466 πλήγματα.

Παράλληλα οι βομβαρδισμοί γίνονται και από την πλευρά των Παλαιστινίων καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού «Ένδεκα ρουκέτες εκτοξεύηθηκαν από τη Γάζα από τα μεσάνυκτα της Πέμπτης και 280 από την αρχή της επιχείρησης, οι 131 από τις οποίες αναχαιτίσθηκαν από το (αντιπυραυλικό σύστημα) “Σιδερένιο Θόλο”».

Keywords
Τυχαία Θέματα