Εσύ που θα κρυφτείς αν καταστραφεί ο κόσμος στις 21 Δεκεμβρίου;


Η 21η Δεκεμβρίου 2012 η τελευταία μέρα του ημερολογίου των Μάγιας είναι σχεδόν ένα μήνα μακριά και όπως είναι φυσικό τα καταστροφολογικά σενάρια φουντώνουν. Αν αισθάνεσαι ανασφάλεια για το που θα κρυφτείς στο τέλος του κόσμου τότε δες ποια είναι τα καλύτερα μέρη στον πλανήτη!

Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν καταφύγια, τα γνωστά bunker τα οποία βρίσκονται στα πιο απίθανα μέρη και είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέξουν σενάρια βγαλμένα από

την Αποκάλυψη.

Όμως αν φαντάζεστε τα καταφύγια να είναι υγρά, σκοτεινά και εγκαταλελειμμένα μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε αφού εκτός από αυτά υπάρχουν και εκείνα που είναι σούπερ-λουξ και περιλαμβάνουν ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.

Ένα από τα πιο διάσημα καταφύγια είναι αυτό που κατασκευάστηκε επί προεδρίας Κένεντι στο Πινατ Άιλαντ τη δεκαετία του ’60 όταν κορυφώθηκε η κρίση με την ΕΣΣΔ για τους πυραύλους της Κούβας και σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Φυσικά υπάρχουν και πιο πολυτελείς επιλογές όπως το Χίλτον στις Μαλδίβες νήσους το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες του δωμάτια που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έτσι μπορείτε να… απολαύσετε το τέλος του κόσμου μέσα στον υδάτινο κόσμο σε ένα άνετο κρεβάτι πίνοντας το ποτό σας!

Το ίδιο ισχύει και για ένα άλλο καταφύγιο που βρίσκεται στο Γκρινμπιρ της Δυτική Βιρτζίνια και αφότου αποχαρακτηρίστηκε μετατράπηκε σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Ποια είναι η ιδιαιτερότητά του; Είναι χτισμένο μέσα σε ένα βουνό, παρέχοντας έτσι ασφάλεια στους φιλοξενούμενούς του ακόμα και στα πιο ακραία σενάρια.

Εξίσου ασφαλές είναι και το καταφύγιο της Wikileaks στη Σουηδία, όπου βρίσκονται και οι servers της ιστοσελίδας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια αφού είναι κυριολεκτικά στην καρδιά του βουνού.

Αν θέλετε κι άλλη μια επιλογή στην Ευρώπη υπάρχει και το Μπαντ Νιούναχρ-Αρβελέρ ένα καταφύγιο της γερμανικής κυβέρνησης σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Τέλος, κοντά στη Νέα Υόρκη υπάρχει ακόμα ένα παλιό καταφύγιο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου όπου παλαιότερα λειτουργούσε σαν σταθμός αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Βρίσκεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και είναι μερικές ώρες μακριά από την αμερικανική μητρόπολη.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να προετοιμάσετε το σχέδιο σας για το τέλος του κόσμου έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού του 1,76 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα σενάρια είναι πολλά, οι προφητείες των Μάγια έχουν χιλιάδες ερμηνευτές που προβλέπουν από αντιστροφή των πόλων της Γης μέχρι την έλευση εξωγήινων και του πλανήτη Νιμπίρου οπότε λάβετε θέσεις!

Οι επιστήμονες πάντως είναι καθησυχαστικοί θεωρώντας ότι η 21η Δεκεμβρίου θα είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες…

Keywords
Τυχαία Θέματα