Βίντεο-σοκ από τον μεγασεισμό στο Εκουαδόρ – Πάνω από 270 οι νεκροί

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε τα ξημερώματα της Κυριακής τον Ισημερινό.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου έχει στοιχίσει τη ζωή σε 272 ανθρώπους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 2,527.

Με μηχανήματα αλλά και με γυμνά χέρια, τουλάχιστον 800 διασώστες και κάτοικοι του Ισημερινού αναζητούν απεγνωσμένα επιζώντες στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός

που έπληξε τη χώρα και ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις.

Ο σεισμός κατέστρεψε κτήρια, γέφυρες και δρόμους, ενώ οι κάτοικοι στις περιοχές που επλήγησαν προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την καθημερινή επιβίωσή τους, σχηματίζοντας ουρές για να πάρουν νερό και τρόφιμα.

[adsense]

Μετά την πρώτη δόνηση, καταγράφηκαν 189 μετασεισμοί, κυρίως στην περιοχή του Πεδερνάλες. Περισσότερο έχουν πληγεί οι παράκτιες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και ιδίως το Πεδερνάλες, μια γραφική, τουριστική πόλη με παραλίες και φοίνικες. Το μεγαλύτερο μέρος της έχει ισοπεδωθεί.

Την ίδια ώρα, σοκαριστικό βίντεο κάνουν το γύρο του διαδικτύου, που καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής και τον τρόμο του κόσμου.

The post Βίντεο-σοκ από τον μεγασεισμό στο Εκουαδόρ – Πάνω από 270 οι νεκροί appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα