Το βραβευμένο φουτουριστικό κτήριο στο Πεκίνο και οι τεράστιες αντιδράσεις που έχει φέρει στην πόλη

15:35 5/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Αντιδράσεις, «φωνές» και άρθρα κατά της Ζάχα Χαντίτ έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Κίνα, καθώς οι οργανώσεις για τη διάσωση του παλιού Πεκίνου θεωρούν πως η φουτουριστική κατασκευή της Galaxy Soho έχει καταστρέψει την εικόνα της πόλης.

Τι κι αν το συγκεκριμένο κτήριο θεωρείται ό, τι καλύτερο έχει κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια (εκτός Ευρώπης) και απέσπασε βραβείο από το Royal

Institute of British Architects (RIBA), οι Κινέζοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την ύπαρξή του.

Και όλα αυτά, καθώς οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για να σωθεί η αρχιτεκτονική κληρονομιά, πιστεύουν ακράδαντα πως αυτό το σύμπλεγμα κτηρίων, το οποίο έχει έκταση 30.000 τ.μ. αλλοιώνει κατά πολύ την εικόνα, αλλά κυρίως τον χαρακτήρα του Πεκίνου.

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, lifo.gr, δηλώνουν πως η Ζάχα Χαντίτ παρέβη πολλούς οικιστικούς νόμους και κανονισμούς που αφορούν στη διατήρηση της παλιάς πόλης, ότι διέλυσε το σύστημα των παλιών μικρών δρόμων και των μικρών παραδοσιακών σπιτιών.

Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια, ζει το μεγάλο της όνειρο στην Κίνα, με τη δημοφιλία της να έχει πιάσει κόκκινο και με το έργο να διδάσκεται σε Πανεπιστήμια αρχιτεκτονικής!

Keywords
Τυχαία Θέματα