Στη φάκα κορυφαίος χειρουργός!

14:04 5/8/2013 - Πηγή: Espresso

Με το «φακελάκι» στα χέρια μέσα στο χειρουργείο του νοσοκομείου ΚΑΤ συνέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων πασίγνωστο γιατρό, κορυφαίο στη Μικροχειρουργική! Ο 58χρονος ορθοπεδικός χειρουργός βρισκόταν στο στόχαστρο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ από τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς ήδη υπήρχαν καταγγελίες εις βάρος του πως έχει συμπάθεια στις... έξτρα αμοιβές.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας είχαν προσπαθήσει να συλλάβουν τον

χειρουργό άλλες δύο φορές στο παρελθόν, ενώ έπαιρνε «φακελάκι», όμως αυτό είχε σταθεί αδύνατον, καθώς έπαιρνε τα χρήματα από τους συγγενείς των ασθενών του μέσα στο χειρουργείο, όταν είχε ολοκληρώσει την επέμβαση. Για τους αστυνομικούς ήταν αδύνατον να μπουν στο χειρουργείο, ώστε να γίνει επ' αυτοφώρω σύλληψη.

Αυτή τη φορά όμως, έπειτα από την τρίτη κατά σειρά καταγγελία που είχαν στα χέρια τους για χρηματισμό του χειρουργού, οι “Αδιάφθοροι” κατάφεραν με ένα έξυπνο κόλπο να τον συλλάβουν με τα χρήματα στα χέρια και μάλιστα μπροστά στην πόρτα του χειρουργείου! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί για να προσπεράσουν τον σκόπελο του χειρουργείου έβαλαν μια γυναίκα αστυνομικό να υποδυθεί την αδελφή του ασθενούς, ο οποίος έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση. Μάλιστα η συγκεκριμένη αστυνομικός είχε ομοιότητα με την πραγματική αδελφή του ασθενούς, την οποία ο χειρουργός είχε δει μόνο μία φορά, όταν τον είχε επισκεφτεί στο νοσοκομείο μαζί με τον αδελφό της.

Ετσι η αστυνομικός κατάφερε να μπει στον προθάλαμο του χειρουργείου, συνοδευόμενη από συγγενή του ασθενούς, και όταν η εγχείρηση τελείωσε και βγήκε ο γιατρός για να ζητήσει τα χρήματα, η αστυνομικός τού έδωσε το φακελάκι με τα 300 ευρώ που είχε ζητήσει. Μόλις ο γιατρός τα πήρε, η αστυνομικός τού πέρασε χειροπέδες.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο γνωστός χειρουργός έβαζε κατά μέσο όρο στην τσέπη του 3.000 ευρώ την εβδομάδα από τα φακελάκια που έπαιρνε από τους συγγενείς των ασθενών που χειρουργούσε, τη στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα έξοδα τα κάλυπταν τα ασφαλιστικά τους ταμεία!

Εις βάρος του ορθοπεδικού σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία του χρηματισμού και της παράβασης καθήκοντος. Ο γιατρός έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη, και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα