Κίνα – Γερμανία: Νέα σιδηροδρομική γραμμή στο Δρόμο του Μεταξιού

15:35 5/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Απαντώντας στην αύξηση του όγκου του εμπορίου, η Zhengzhou - μια επιχείρηση και logistic center στην Κεντρική Κίνα - έχει αρχίσει υπηρεσία σιδηροδρόμων σε Αμβούργο, Γερμανία.

Το τρένο διαρκεί 18 ημέρες για να κάνει ένα ταξίδι 10.214 χιλιομέτρων, όμως είναι πάνω από δύο φορές πιο γρήγορο από τις θαλάσσιες μεταφορές. Μπορεί να αποθηκεύσει αποτελεσματικά το 80% του κόστους σε σχέση με τις αποστολές του αέρα, και είναι περίπου 489$ φθηνότερα κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τις οδικές μεταφορές, το οποίο αποτελεί και ένα σημαντικό κίνητρο για την Ευρασιατική Land

Bridge.Έτσι ονομάστηκε Νέο Δρόμο του Μεταξιού!

Η διαδρομή φτάνει στη Γερμανία μέσω του Καζακστάν, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Πολωνία. Η Zhengzhou, Διεθνούς Inland Port Development Co Ltd, είναι υπεύθυνη για τη συνεργασία με τις σιδηροδρομικές εταιρίες σε κάθε χώρα.

"Μπορεί να σώσει πολύ χρόνο και χρήμα για να εισάγουν γερμανικά ηλεκτρονικά προϊόντα, δομικά μηχανήματα, οχήματα και ανταλλακτικά, ιατρικό εξοπλισμό και άλλα υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων μέσω αυτού του νέου σιδηροδρομικού άξονα διεθνές», δήλωσε ο Karl-Heinz Emberger, διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής και τη Βόρεια Κίνα, η DB Schenker (China) Ltd

Εντύπωση ακόμη προκαλεί το γεγονός πως Κίνα - Ευρώπη μειώθηκε κατά 3% σε έτος κατά το πρώτο εξάμηνο, σε 259.210.000.000 δολάρια. Ωστόσο, η Κίνα παραμένει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, με διμερείς εμπορικές συναλλαγές 189.350.000.000 δολάρια το 2012.

«Ο βαθμός της αλληλεξάρτησης μεταξύ της Κίνας και της Γερμανίας συνεχίζει να εμβαθύνει με ραγδαία διμερών διεπαγγελματική. Η Κίνα εξάγει καταναλωτικά αγαθά σε αντάλλαγμα για την υψηλής τεχνολογίας της Γερμανίας προϊόντα. Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών τους είναι συμπληρωματικές. Δεν είναι άμεσο ανταγωνισμό», δήλωσε ο Luo Renjian, ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας Μεταφορών στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης.

Η Κίνα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των high-end κατασκευή και την καταστολή των ενεργοβόρων βιομηχανιών κατά το 12ο πενταετές σχέδιο.

Το Zhengzhou-Europe στη διαδρομή εμπορευματικών μεταφορών θα πρέπει να συνοδεύεται από τρεις άλλες υπηρεσίες σιδηροδρομικών φορτίων από το τέλος του έτους. Η Henan θα είναι σε θέση να μεταφέρει εμπορεύματα προς Αλμάτι στο Καζακστάν, τη Μόσχα και το λιμάνι της πόλης της Klaipeda της Λιθουανίας μέσω αυτής της οδού.

"Με πολλές εταιρείες κατασκευής μεταφορά των εγκαταστάσεων τους τόσο στη Γερμανία όσο και των εσωτερικών της Κίνας, υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για την εφοδιαστική και τη μεταφορά υπηρεσιών σε αυτές τις δύο ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές", δήλωσε ο Shaoying Cui, διευθυντής του Zhengzhou Οικονομίας και Τεχνολογίας Ζώνη Ανάπτυξης.

Η Cui ανέφερε ότι η σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών με την ευρασιατική γης γέφυρα θα επιταχύνουν την πρόσβαση σε βασικές αγορές στην Ευρώπη.

Η πρώτη αμαξοστοιχία είχε 41 εμπορευματοκιβώτια, συμπεριλαμβανομένων 11 δοχεία των τμημάτων του οχήματος, βιομηχανική νήματα, high-end παπούτσια και ρούχα καθ 'οδόν προς Αμβούργο, 29 δοχεία των λειαντικών επικεφαλής στην Αμβέρσα του Βελγίου και ένα δοχείο ενδύματα που προορίζονται για το Ρότερνταμ, οι Κάτω Χώρες. Τα εμπορεύματα που αποτιμώνται σε 2,33 εκατομμυρίων $.

Σημασία Zhengzhou ως κινητήρια δύναμη της οικονομίας στην κεντρική περιοχή της Κίνας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, και αναδεικνύεται ως το επόμενο υψηλής τεχνολογίας περιοχή παραγωγής στην Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα