Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το προσφυγικό


Οι δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό με τις χώρες του Βορρά να κλείνουν τα σύνορα τους οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια προσπάθεια να χαραχθεί εθνική στρατηγική.

Το τηλεφώνημα έγινε από το Μαξίμου στις 11:45 με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, λίγο πριν μπει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προεδρικό Μέγαρο για την συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας των

δύο ανδρών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Οι δύο πλευρές αρκούνται να σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό υπό τον ασφυκτικό κλοιό που δημιουργούν στην Ελλάδα πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες κλείνουν τα σύνορα τους.

Φέρεται κατά πληροφορίες να έγινε μια πρώτη κρούση για το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μία πρόταση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο πρωθυπουργός δείχνει να το σκέπτεται αλλά πιθανότατα μετά την Σύνοδο Κορυφής.

The post Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το προσφυγικό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα