Τα εβδομαδιαία ζώδια της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο

Δείτε τις αστρολογικές προβλέψεις από 22/7 έως 28/7/2013.

ΚΡΙΟΣ

Η εσωτερική δυσφορία τώρα έγκειται στο ότι πρέπει να αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις τη ζωή σου παίζοντας στα σίγουρα και αφήνοντας να την οδηγούν οι άλλοι, ή θα μπεις σε ένα από τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια ελπίζοντας ότι δεν θα πάθεις αυχενικό σύνδρομο από τα τρακαρίσματα. Τώρα περισσότερο από ποτέ πάντως χρειάζεσαι στέρεο έδαφος κάτω από τα πόδια σου και ανθρώπους ώριμους και έμπειρους για να σε βοηθήσουν.

Μέσα σου όμως καίγεσαι να απελευθερωθείς από παλιομοδίτικα, συντηρητικά αφεντικά, από αρτηριοσκληρωτικούς

οργανισμούς και παρωχημένα συστήματα σκέψης, από σχέσεις που βαριέσαι, δεν εξελίσσονται, ή σε κρατάνε με μια μπάλα στο πόδι. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Το σώμα σου είναι τόσο υγιές,που αρχίζεις και υποψιάζεσαι τα πάντα. Το μυαλό σου λειτουργεί με τέτοια επάρκεια που μερικές φορές τρομάζεις τον εαυτό σου. Η σχέση σου, αν έχει αποδείξει την αντοχή της, είναι τόσο ουσιαστική που αναρωτιέσαι μήπως δεν έχεις δει ακόμα τα μειονεκτήματα του άλλου.

Έλα, τα πάρα πάνω είναι δικά σου, ολόδικά σου, και δεν είσαι θύμα συμπαντικής φάρσας. Δεν είναι αμαρτία να θεωρείς ότι η ζωή οφείλει να σου δώσει τα πάντα. Αμαρτία είναι να μη ζητάς τα πάντα από τη ζωή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ησυχάσεις τον κυνικό εαυτό σου που σου ψιθυρίζει ότι στο επόμενο στενό σε περιμένει μια καταστροφή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Να είσαι ευγνώμων που οι πλανήτες στον Καρκίνο έφεραν ή κινητοποίησαν κάποιον που μπορεί –μεταφορικά μιλώντας– να σου ρίξει έναν κουβά με παγωμένο νερό στο πρόσωπο και να σε ξυπνήσει στην πραγματικότητα που λέει ότι πρέπει να είσαι επικεντρωμένος στη δουλειά, να μη σπαταλάς τα χρήματά σου και να ψαχτείς για νέες πηγές εισοδήματος, γιατί δυστυχώς τα ευρώ δεν κρέμονται στα δέντρα.

Ίσως είσαι αγχωμένος, οργισμένος, θυμωμένος, ίσως αισθάνεσαι ένοχος και σε κατάσταση χάους – για να μην αναφέρω την προσπάθειά σου να μην καταλάβει κανείς τίποτα από αυτά–, αλλά αναλαμβάνοντας να βρεις λύσεις ή να οργανώσεις τα οικονομικά σου τουλάχιστον θα ανακουφιστείς κάνοντας κάτι χρήσιμο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όσον αφορά τις σχέσεις σου,επαγγελματικές και προσωπικές, η συμπεριφορά σου τελευταία έχει γίνει θετικά ψυχεδελική, ακολουθώντας μια πρακτική που θα ζήλευαν οι μοναχοί του Θιβέτ. Είναι σαν να βάζουν οι Καρκίνοι στην καθημερινότητά τους τη λέξη «Κάρμα» και να συνειδητοποιούν κάτι που υποψιάζονται εδώ και χρόνια – ότι τα νήματα δεν τα κινούν οι ίδιοι, αλλά ότι ο απόλυτος σκηνοθέτης είναι ο Μεγάλος που βρίσκεται πίσω από τον ουρανό, η τύχη, η σύμπτωση που δεν είναι σύμπτωση, ο συγχρονισμός κ.λπ. κ.λπ.

Εκτός από τον πνευματικό πυρετό που σου προσφέρει ο Δίας, στο ζώδιό σου υπάρχουν και ο Άρης και ο Ερμής σε ευθεία πορεία πια, που απαιτούν καθαρή αντίληψη της πραγματικότητάς και εξαιρετικό επαγγελματισμό και το σπάσιμο μερικών αυγών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΛΕΩΝ

Το ότι υπάρχει έντονη δραστηριότητα στον Καρκίνο δεν σημαίνει ότι κάποιοι σχεδιάζουν τη καταστροφή σου, ή ότι πίσω από κλειστές πόρτες κάποιοι άσπονδοι φίλοι σου σε κριτικάρουν, ή ότι κάποιοι είναι θυμωμένοι για τα λάθη που έχεις κάνει, ή ότι μερικοί (ή ένας/μία) έχουν εισβάλλει στη ζωή σου για να σε αναγκάσουν με τη συμπεριφορά τους να πληρώσεις αμαρτίες που έκανες στην προηγούμενη ζωή σου.

Ωστόσο, ακόμα κι αν κάθεσαι μπροστά στο παράθυρο της φυλακής σου και βλέπεις την ακτίνα του ήλιου που διαπερνάει τα σύννεφα, ξέρεις ότι δεν υπάρχει τίποτα για να φοβάσαι, ότι τίποτα δεν μπορεί να σου κάνει κακό και ότι όλα θα εξελιχθούν καλά. Ενδεχομένως. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου(22/7 – 16/8), σε συνδυασμό με τους πλανήτες στον Καρκίνο, υπάρχει εξωστρέφεια, εξωτερίκευση, έξω. Αυτά που διακυβεύονται εκεί έξω με τις ανθρώπινες επαφές και γνωριμίες είναι πολύ σημαντικότερα από την ησυχία σου. Και μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις των άλλων και μπορείς να συναντήσεις χρήσιμους ανθρώπους, και μπορείς να μιλήσεις για τα σχέδιά σου. ΚΑΙ μπορείς να περάσεις μερικές αναζωογονητικές ώρες με αυτόν/ήν που έρχεται πάντα δεύτερος/η μετά τα επαγγελματικά σου. Και, ναι, οι φίλοι σου είναι η οικογένειά σου, ακόμα κι αν έχεις απογοητευτεί από αυτούς, κάποιοι χάθηκαν στο δρόμο, κάποιοι ακολούθησαν άλλους δρόμους.

Έχεις ανάγκη να ανήκεις κάπου, να συνδέεσαι, να τρέφεις και να τρέφεσαι από φίλους ή ομάδες. Μην ξεχνάς ότι οι φιλίες σου είναι αληθινές ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους. Και τώρα το φλέγον: ενώ σου είναι πανεύκολο να δίνεσαι και να βοηθάς τους άλλους τόσο, σου είναι δύσκολο να φροντίζεις την προσωπική σου ζωή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Δεν είναι απλό να αρέσεις στους ανθρώπους και να τους κάνεις να σε έχουν περισσότερη ανάγκη, ή να σε επιθυμούν περισσότερο. Οπότε δείξε τη γοητεία σου, αλλά χωρίς να κάνεις τους γύρω σου αυλοκόλακες. Οι αυλοκόλακες δεν έχουν ποτέ δικές τους ιδέες κι αυτό που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από οτιδήποτε είναι πρωτοτυπία, μέλλον, απόψεις, γνώμες, χαριτωμένους ανθρώπους, χρήσιμους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς μαζί σου, που τους επιτρέπεις να έχουν διαφορετική οπτική, που μπορούν να σε κοντράρουν χωρίς να αισθανθείς ότι έχουν κάτι προσωπικό μαζί σου.

Φυσικά υπάρχουν και οι άλλοι –επικριτικοί, κουτσομπόληδες, ανάγωγοι, ανταγωνιστικοί–, αγνόησέ τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είτε είσαι περιθωριακός καλλιτέχνης είτε ανήκεις στους καρχαρίες της πιάτσας, αυτή την εποχή προσπαθείς να βρεις το βήμα σου, να συντονιστείς με τα πιστεύω σου, να εξετάσεις τις αλλαγές που χρειάζεται η πορεία που σε οδηγεί στο στόχο σου και ίσως –πιθανόν– ελπίζεις να βρεις τι δίνει στη ζωή σου Νόημα. Ακόμα κι αν ανήκεις στους μποέμ Σκορπιούς, που δεν τους ενδιαφέρει ούτε η καριέρα ούτε οι μεγάλοι στόχοι, αρχίζεις να μαθαίνεις από πρώτο χέρι την τέχνη να είσαι ο εαυτός σου. Όμως, περίμενε.

Πρώτα χρειάζεται να ηρεμήσειςτην ανήσυχη καρδιά σου –που γίνεται πιο ανήσυχη γύρω από την Πανσέληνο στον Υδροχόο, στις 22/7–, που δεν βολεύεται με τίποτα λιγότερο από τα πάντα, που φοβάται να ζητήσει τα πάντα, που θέλει απεγνωσμένα να αγαπηθεί και τρέμει στην ιδέα να αφεθεί. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Από έξω άνεση και πρόσχαρη κοινωνικότητα με την Αφροδίτη στην Παρθένο (22/7 – 16/8) κι από μέσα με πλανήτες στον Καρκίνο ένας πεινασμένος για αισθήματα λύκος που αλυχτάει. Όταν αφυπνίζεται ο εσωτερικός λύκος δεν μπορείς να αφήσεις την τρυφερότητά σου και την ανεμελιά να κυριαρχήσουν. Όλοι ξέρουμε ότι είσαι εντάξει τύπος. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι Τοξότες περιτριγυρίζονται από προβληματικά αγόρια ή από κορίτσια που μοιάζουν με ορφανά. Τρελαίνεσαι να φροντίζεις και να προστατεύεις τους αγαπημένους σου.

Όμως αυτή την εποχή οι εκρήξεις σου μπορεί να κάνουν αυτούς που αγαπάς να μη σωπάσουν, αλλά να σου απαντήσουν με την ίδια ένταση. Δεν ξέρεις ότι μαζεύοντας αδέσποτα πρέπει να περιμένεις και σκυλοκαβγάδες; Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

«Κι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Παρόλο που αυτή η φράση μάλλον δεν ειπώθηκε από Αιγόκερω, που ίσως προτιμούσε το «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς αργότερα», όλα τα μέλη του ζωδίου σου μια στο τόσο χρειάζονται έναν καλό, παλιομοδίτικο καβγά που θα τους αναγκάσει να γίνουν σαν παπαρούνες από το θυμό και θα τους κόψει για λίγο την όρεξη.

Για να ανανεώσεις μετά από όλη αυτή την αναστάτωση την πίστη σου στις σχέσεις χρειάζεται να περάσεις δύο συναισθηματικές ώρες παρακολουθώντας σε dvd το «Sleepless in Seattle». Ή ανοίγοντας το παλιό φωτογραφικό άλμπουμ στις σελίδες με τις ευτυχισμένες μέρες, χωρίς να σου έρθει ναυτία. Εντάξει. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

O κυβερνήτης σου Ουρανός έχει γυρίσει ανάδρομος στους Ιχθύς κι αυτό σημαίνει ότι όταν ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες έχεις θέμα στο να εκφράσεις τα αισθήματά σου ακόμα και στους κοντινούς ανθρώπους, τώρα αυτό το ενδεχόμενο σου φαίνεται τρομακτικό. Πες τους το.

Χρειάζεται να τελειοποιήσεις την τέχνη του να είσαι σε σχέσεις με ανθρώπους που έχουν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής από το δικό σου. Κατά τα λοιπά χαρά και εργασία, ή εργασία χωρίς χαρά σε θέση κομπάρσου που βγάζει όλη τη δουλειά και κανένας δεν τον αναγνωρίζει, ή ακόμα περισσότερο του βάζουν και χέρι επειδή δεν προσπαθεί αρκετά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Με πλανήτες στον Καρκίνο και την Αφροδίτη στην Παρθένο (22/7 – 16/8) θέλεις να έχεις τον ενθουσιασμό ερωτευμένου, σεξ που ανασταίνει και νεκρούς, εφηβικό πάθος σε μια σταθερή, δοκιμασμένη σχέση στην οποία η συντροφικότητα είναι παράσημο. Εντάξει. Το τερμάτισες. Το περισσότερο που μπορεί να γίνει είναι κάτι που πλησιάζει ή την ερωτική παραζάλη ή τη συντροφικότητα. Ή, άντε, κάτι που για μερικές στιγμές συνδυάζει και τα δύο.

Όμως, ό,τι και να συμβεί η ουσία είναι ότι έχεις την ευκαιρία να κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια για να ζωντανέψεις τον ενθουσιασμό σου για τη ζωή, να διασκεδάσεις, να φλερτάρεις και να πάρεις το αίμα σου πίσω από οποιονδήποτε σε προσπέρασε, σου φέρθηκε άδικα, σου την έφερε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα