Η κρίση τους πήρε τα σπίτια – Έλληνες που ζουν χειμώνα-καλοκαίρι σε τροχόσπιτα

Κοινωνικά φαινόμενα που έχουμε δει μονάχα από αμερικανικές ταινίες φαίνεται πως έρχονται και στην Ελλάδα.

Η ανέχεια και η οικονομική εξαθλίωση εξωθούν τους ανθρώπους σε εναλλακτικές λύσεις ώστε να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Έτσι, πολλές οικογένειες ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας και μην μπορώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις πληρωμής ενοικίου, χαρατσίου και πληρωμής λογαριασμών από ΔΕΗ έως και του πετρελαίου

αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους και να μετακομίσουν σε οργανωμένα κάμπινγκ της Αττικής και της περιφέρειας που λειτουργούν ολόκληρο τον χρόνο.

Οι περισσότεροι εξ’ αυτών είχαν ήδη στην κατοχή τους κάποιο τροχόσπιτο το οποίο μετατρέπεται πλέον σε μόνιμη κατοικία, ελαφρύνοντας κάπως το οικονομικό βάρος των εν λόγω νοικοκυριών.

Στη Νέα Κηφισιά, στη Νέα Μάκρη, στην Κινέττα, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» τα κάμπινγκ που λειτουργούν όλο τον χρόνο έχουν μετατραπεί σε σύγχρονες «φαβέλες» και φιλοξενούν, με ελάχιστο κόστος, άνεργους πολίτες αλλά και χαμηλόμισθους οικογενειάρχες που παλεύουν για την επιβίωση.

Σύμφωνα με την κυρία Βάνα Χιώτη, ιδιοκτήτρια του κάμπινγκ «Γλάρος» στην Κινέττα, «τα τελευταία δύο χρόνια 45 οικογένειες ζουν μόνιμα στο κάμπινγκ.

Ο κ. Γιώργος Βιδάλης, ιδιοκτήτης κάμπινγκ στη Νέα Κηφισιά, αναφέρει ότι «όλο και περισσότερες οικογένειες απευθύνονται στο κάμπινγκ προκειμένου να μάθουν πληροφορίες για τη διαμονή τους σε αυτό».

Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει έξαρση όταν η φτώχεια είναι έντονη και υποχωρεί σταδιακά όταν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη, αναφέρουν κοινωνιολόγοι. Δυστυχώς, το παράδειγμά τους θα το ακολουθήσουν και άλλες ελληνικές οικογένειες.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

Νέα Κηφισιά

Μένουν μόνιμα 14 οικογένειες. Βρίσκεται στην καταπράσινη περιοχή Αδάμες από το 1964 και εκτείνεται σε 20 στρέμματα. Διαθέτει πισίνα, ηλεκτροδότηση και ύδρευση όλο τον χρόνο.

Κινέτα

Στο κάμπινγκ «Γλάρος» ζουν μόνιμα εδώ και έναν χρόνο 35 οικογένειες. Οργανώθηκε το 1975 και απλώνεται σε 15 στρέμματα. Οι παραθεριστές του τοποθετούν τις σκηνές ή τα τροχόσπιτά τους σε ένα υπερυψωμένο σημείο, ελάχιστα μέτρα από τη θάλασσα.

Νέα Μάκρη

Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί τέσσερις οικογένειες. Βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και συγκροτήθηκε το 1996 σε μια καταπράσινη έκταση 15 στρεμμάτων. Εχει εύκολη πρόσβαση αφού είναι δίπλα στη θάλασσα και κοντά στο κέντρο της Νέας Μάκρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα