Δουλειά σε 50.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ μέσα στον Αύγουστο – Ποιούς αφορά

Νέα προκήρυξη αναμένεται να δημοσιεύσει το ΟΑΕΔ εντός των επόμενων ημερών που θα αφορά πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 50.000 ανέργων.

Η διαδικασία διαμόρφωσης του προγράμματος είναι κοντά στην τελική του μορφή και αναμένεται η ανακοίνωσή του ώστε να υλοποιηθεί εντός του Αυγούστου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real για το πρόγραμμα θα διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατ. ευρώ για 50.000 ανέργους μέλη οικογενειών χωρίς κανένα εισόδημα.

Ενδεικτικά

το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων υποδομών – αθλητικών υποδομών,έργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας (π.χ. καθαρισμός παραλιών), καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα,ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς και δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς,αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος (π.χ. φυτεύσεις σε γειτονίες),αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων,διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών,προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ κλπ.κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού,εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές,οδική ασφάλεια μαθητών,σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών,αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους.

Το πρόγραμμα θα υλοποιήσουν δήμοι αλλά και άλλοι δημόσιοι φορείς παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για απασχόληση δικαιούχων σε δήμους μέσω πρόσληψης προσωπικού γενικών καθηκόντων και για διάστημα 5 μηνών με 500 ευρώ περίπου τον μήνα.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετάσχουν:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

Το χρονικό διάστημα της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας για το εγγεγραμμένο μέλος στα μητρώα του ΟΑΕΔ , με ανώτατο όριο αυτό των 36 μηνών, θα μοριοδοτείται ως εξής:

Για τους πρώτους δώδεκα μήνες: 1 μονάδα ανά πλήρη μήναΓια τους επόμενους δώδεκα μήνες: 1,5 μονάδα ανά πλήρη μήναΓια τους επόμενους δώδεκα μήνες: 2 μονάδες ανά πλήρη μήνα Επιπλέον μόρια θα προσθέτουν ο αριθμός των παιδιών και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα