Reuters: Η λιτότητα δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα στην Ελλάδα που μαστίζεται από την ανεργία

Νέα έρευνα έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters όπου σε δείγμα 40 οικονομολόγων, με αντικείμενο τις πιο αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης, προβλέπει αύξηση της ανεργίας σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα και θεωρεί «ορατό» το τέλος της ύφεσης το 2014 στις χώρες αυτές.

Οι οικονομολόγοι του δείγματος προβλέπουν συγκεκριμένα,

ότι η ανεργία τόσο σε Ισπανία και Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει σε ανώτερα του 27% επίπεδα και το 2015.

Οικονομολόγος της Merrion Stockbrokers του Δουβλίνου, αναφέρει ότι «η ατέλειωτη δημοσιονομική λιτότητα δεν έφερε αποτελέσματα και η ανεργία μεταξύ των νέων παραμένει ένα σοβαρό ζήτημα για την Ευρωζώνη».

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα όσον αφορά την ύφεση. Μάλιστα η έρευνα έδειξε ότι η Πορτογαλία και Ισπανία αναμένεται να καταφέρουν να επανέλθουν σε οριακή ανάπτυξη για το 2014 ενώ η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει να βγει από την ύφεση η οποία πλήττει εδώ και 6 χρόνια την χώρα μας. Βέβαια η καθαρή ανάπτυξη απέχει ακόμα από μας, αναφέρεται.

Σε δημοσίευμά της «η Καθημερινή» παραθέτει δήλωση οικονομολόγου του ΙΟΕΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) όπου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η αποκατάσταση της ισορροπίας των δίδυμων ελλειμμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και του προϋπολογισμού, που αντανακλούσε την ασθένεια της ελληνικής οικονομίας επί χρόνια είναι μια θετική εξέλιξη».

Η χώρα μας βέβαια αντιμετωπίζει σημαντικά πολιτικά προβλήματα καθώς η πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι περιορισμένη εξαιτίας της δικομματικής πλέον κυβέρνησης, ενώ οι 25.000 απολύσεις που καλείται να εφαρμόσει στον δημόσιο τομέα, δημιουργούν κλίμα αστάθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα