Στους έντεκα οι νεκροί σε Τσεχία και Αυστρία από τις πλημμύρες

16:04 4/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Πάνω από 10.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους έντεκα μέχρι στιγμής, συνεχίζεται η απίστευτη κακοκαιρία σε Τσεχία και Αυστρία, όπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει σταματήσει να βρέχει, με αποτέλεσμα οι δρόμοι και τα σπίτια να έχουν πλημμυρίσει.

Συνολικά, σε Τσεχία, Αυστρία, Πολωνία και Γερμανία, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους έντεκα, με τους νεότερους θανάτους να καταγράφονται στην πόλη Γκούντσμπουργκ της Γερμανίας, η οποία είναι χτισμένη γύρω από

τον Δούναβη.

Στην Τσεχία, οι αρχές έχουν ήδη επιβεβαιώσει επτά θανάτους, με πολλούς πολίτες να αγνοούνται. Στην Αυστρία, μέχρι στιγμής, ο υπουργός Εσωτερικών έχει αναγνωρίσει επίσημα δύο θανάτους.

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών η Μέρκελ

Την πόλη Πάσσαου της Βαυαρίας επισκέφθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όπου η στάθμη του Δούναβη έφτασε σε ύψη ρεκόρ, αγγίζοντας χθες τα 12,50 μέτρα!

Η Μέρκελ υποσχέθηκε την παροχή άμεσης βοήθειας, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στους πλημμυροπαθείς, καθώς η στάθμη του νερού στην περιοχή βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί από τις αρχές του 16ου αιώνα, και συγκεκριμένα το 1501.

Στη Γερμανία, αρκετές πόλεις βρίσκονται ακόμη σε συναγερμό, καθώς τα νερά των ποταμών -συμπεριλαμβανομένου και του Έλβα- έχουν υπερχειλίσει. Μάλιστα, στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων έχει κληθεί να συνδράμει και ο γερμανικός στρατός.

Keywords
Τυχαία Θέματα