«Σώστε το σπίτι σας»- Τα πρωτοσέλιδα

Οι αναπροσαρμογές στις δόσεις των στεγαστικών δανείων, η νέα αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, τα ελληνικά μέτρα που απέρριψε η Τρόικα αλλά και η εικόνα της Παναγιάς στην Πόλη απασχολούν τα πρωτοσέλιδα σήμερα.

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων σήμερα:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Η Τρόικα απαιτεί, ο Σαμαράς

αντιστέκεται!”

Η εφημερίδα γράφει ότι “«οι προτάσεις μας προς την Τρόικα είναι απόλυτα εφικτές», λένε στην κυβέρνηση, που συνεχίζουν τη σκληρή μάχη προκειμένου να πείσουν ότι τα μέτρα τα οποία θέτουν στο τραπέζι των συζητήσεων θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Οργή λαού για το θέατρο των πολιτικών αρχηγών”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ενώ έχουν αποφασίσει τα μέτρα, εμφανίζονται να δίνουν… μάχη μόνο και μόνο για επικοινωνιακές εντυπώσεις. Δεν αντιλαμβάνονται τα μηνύματα που έρχονται από το Βερολίνο;”

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Πιο δύσκολα δεν γίνεται”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “κρίσιμη συνάντηση με Βρούτση για πενθήμερο (!!!), μείωση αποζημιώσεων και νέο κατώτατο. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ (που είδαν χθες τον πρωθυπουργό) πιέζουν για απολύσεις στο Δημόσιο και περικοπές ακόμα και στις χαμηλές συντάξεις“.

ΕΘΝΟΣ: “Δηλώστε πληρώστε και σώστε!”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “απαλλάσσονται από τις συνέπειες του νόμου όσοι αποκαλύψουν οικειοθελώς στην Εφορία κρυφά εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Μόνη υποχρέωσή τους είναι η καταβολή φόρου 5-10% επί της αξίας των δηλωθέντων. Η ρύθμιση προωθείται από την κυβέρνηση“.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Εικόνα της Παναγιάς στην Αγιά Σοφία… περιμένει τη λευτεριά της Κωνσταντινούπολης”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “εικόνα της Παναγιάς στην Κωσταντινούπολη μας περιμένει: να ελευθερώσουμε την Βασιλεύουσά μας απ΄ τους Αγαρηνούς!…”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Σύνταξη στα 67 για να βρεθεί 1 δισ. ευρώ”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, με πιθανότερο στόχο την αναπροσαρμογή τους έως και το 67ο έτος της ηλικίας μέσα στην αμέσως επόμενη διετία, περιλαμβάνει το «πακέτο» των ασφαλιστικών και εργασιακών μέτρων το οποίο σχηματοποιείται αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των κρατικών δαπανών κατά 11,8 δισ. ευρώ μέσα στην περίοδο 2013 – 14“.

ΕΣΤΙΑ: “Η τρόικα πιέζει εμείς αντιδρούμε”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “επί δύο χρόνια η τρόικα πιέζει και εμείς αντιδρούμε. Οι δε πολίτες που υφίστανται τα επίχειρα της πολιτικής αυτής, εύλογο είναι να τα ρίχνουν όλα στην «κακή» τρόικα. Ενώ η αλήθεια είναι ότι η ευθύνη για την κατάσταση βαρύνει στο ακέραιο το πολιτικό μας σύστημα“.

Η ΑΥΓΗ: “Εκτέλεση εν ψυχρώ. Ξαφνικά αναζητούν άλλα 6 δισ. ευρώ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, απολύσεις στο Δημόσιο, περικοπές μισθών αλλά και συντάξεων πολύ κάτω από τα 1.000 ευρώ περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο μέτρων, ύψους 6 δισ. ευρώ, που θα προστεθεί στα 11,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις αξιώσεις της τρόικας“.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Αυθαίρετα: η ώρα των αποφάσεων για παράταση και μειώ

Keywords
Τυχαία Θέματα