Πρόοδο, αλλά όχι αρκετή, βλέπει η Γερμανία στο προσφυγικό – Η ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ-Παυλοπουλου

«Βλέπουμε πρόοδο στην Ελλάδα, αλλά όχι αρκετή ώστε να άρουμε πλήρως την αναστολή» εφαρμογής του κανονισμού του Δουβλίνου για την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Τομπίας Πλάτε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί η παράταση της αναστολής δόθηκε μόνο για έξι μήνες, ως τις 30 Ιουνίου και όχι για

δώδεκα, όπως συνέβαινε ως τώρα.

«Είναι σωστό, η παράταση είναι μόνο μέχρι 30 Ιουνίου. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι βλέπουμε πρόοδο στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι αρκετή ώστε να άρουμε πλήρως την αναστολή. Θα παρακολουθήσουμε προσεκτικά τις εξελίξεις τους επόμενους έξι μήνες», δήλωσε ο κ. Πλάτε, ενώ, σε ό,τι αφορά την πρόοδο στην δημιουργία των «Hotspots», παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόσθεσε ότι στις 21 Ιανουαρίου, στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, θα παρουσιαστεί στους υπουργούς το πώς έχει η κατάσταση. «Βεβαίως είναι στόχος όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ να γίνουν πάλι μέρος του συστήματος, ώστε να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει πάλι πλήρως. Αλλά η Ελλάδα έχει να βαδίσει ακόμα ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του δρόμου. Το παρακολουθούμε με ανοιχτό το αποτέλεσμα», συνέχισε ο κ. Πλάτε.

Η προσφυγική κρίση, «η οποία επιβαρύνει ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Γερμανία» και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του γ´ προγράμματος βοήθειας θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα, στο Βερολίνο, η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε πριν από λίγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Αναφερόμενος στα θέματα που θα απασχολήσουν αυτή τη συνάντηση αλλά και τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μεταξύ της κυρίας Μέρκελ και του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και υπουργών των δύο χωρών, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι θα συζητηθούν η βελτίωση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μετατροπή της παράνομης μετανάστευσης σε νόμιμη και η αντιμετωπιση των αιτιών του προσφυγικού κύματος. Στην περίπτωση της Ελλάδας, προφανώς θα συζητηθεί και η κατάσταση των πραγμάτων σε ό,τι αφορά την πορεία των μεταρρυθμίσεων, πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

The post Πρόοδο, αλλά όχι αρκετή, βλέπει η Γερμανία στο προσφυγικό – Η ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ-Παυλοπουλου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα