Πώς μία γροθιά αλλάζει το πρόσωπο για πάντα!

Σπασμένες μύτες, σκισμένα φρύδια, πρησμένα χείλη και μαυρισμένα μάτια. Όλα αυτά αποδεικνύουν πώς αλλάζει το πρόσωπο ενός μποξέρ μετά από έναν και μόνο αγώνα.

Είναι γνωστό πως το μποξ αποτελεί κατά κύριο λόγο ένα άθλημα ωμής βίας παρά ένα άθλημα υψηλής αισθητικής. Αυτό ακριβώς θέλει να αποτυπώσει στις φωτογραφίες του ο Χάουαρντ Σβατς ο οποίος προσπαθεί μέσα από το έργο του να δείξει στον κόσμο πως η πυγμαχία έχει και την «ωραία» της πλευρά.

Σχεδόν έξι χρόνια χρειάστηκε για να ολοκληρώσει την συλλογή του με τους πυγμάχους. «Συνειδητοποίησα πως κανείς δεν είναι σαν

τους πυγμάχους Το επίπεδο του κουράγιου τους είναι απίστευτο κατ’εμέ. Μπορούν αν ανέβουν στο ρινγκ και να αντιμετωπίσουν αντιπάλους παρόλο που φοβούνται πως θα συνθλιβούν» λέει ο φωτογράφος εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τους αθλητές αυτούς.

Ωστόσο ο φωτογράφος δεν επικεντρώνεται μόνο στο «πριν και μετά» την μάχη (κι ας πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κομμάτι της συλλογής του). Μέσω ειδικού φωτισμού και κάμερας προσπαθεί να αναδείξει το πολύ καλά γυμνασμένο σώμα των πυγμάχων σε εντυπωσιακά στιγμιότυπα κατά την προπόνησή τους.

Τα κορμιά τους ομολογουμένως εντυπωσιακά ενώ η ένταση είναι εμφανής. «Έριχνα πάνω τους νερό και αλάτι προκειμένου να πετύχω το αποτέλεσμα που ήθελα» λέει ο ίδιος, ενώ συμπληρώνει πως «όταν ένας πυγμάχος χάνει δεν θέλει να μιλήσει σε κανέναν. Είναι απογοητευτικό, είναι ντροπιασμένος και νικημένος».

Keywords
Τυχαία Θέματα