Ποινικές διώξεις σε 30 επιχειρηματίες για την Λίστα Λαγκάρντ

Μια ανάσα πριν την άσκηση ποινικών διώξεων βρίσκεται η εισαγγελία Αθηνών, ως αποτέλεσμα της έρευνας για την λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το protothema.gr , 30 επιχειρηματίες φαίνεται πως είναι στο στόχαστρο των ελεγκτικών και δικαστικών αρχών καθώς διέθεταν πολλά εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις στην Τράπεζα HSBC

στην Γενεύη και τα οποία δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες των προηγούμενων ετών.

Μετά και την πάροδο 10 μηνών απο την αρχή διενέργειας της έρευνας, οι επιχειρηματίες εκλήθησαν για απολογία στο ΣΔΟΕ, ωστόσο ελάχιστοι εμφανίσθηκαν , γεγονός που εξόργισε τις ελεγκτικές αρχές.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι γνωστοί επιχειρηματίες να καλύπτονται πίσω από τους δικηγόρους και το γεγονός ότι είναι γνωστοί στην ελληνική κοινωνία και να μην εμφανίζονται ενώπιον των αρχών για ανάκριση», επισημαίνει στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Επισημαίνεται ,πως ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους άνδρες του ΣΔΟΕ όχι μόνο να ανακρίνουν τον οποιονδήποτε φορολογούμενο άλλα και να διατάσσουν την σύλληψη του.

Το ισχύον νομικό πλαίσιο προβλέπει διορία πέντε ημερών να παρουσιαστεί ενώπιον του ΣΔΟΕ προκειμένου να αιτιολογήσει τις ενέργειες για τις οποίες κλήθηκε προς απολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα