Πλειστηριασμοί, Tρόικα και… ΠΑΣΟΚ πονοκεφαλιάζουν το Μαξίμου

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μαξίμου παρά την -όπως φαίνεται- θετική έκβαση του χθεσινού Eurogroup για την χώρα, καθώς δυσοίωνη προβλέπεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα, της οποίας οι επικεφαλής καταφθάνουν αύριο στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση έχασε την «προθεσμία» της 9ης Δεκέμβρη, και όλα δείχνουν πως το νέο έτος θα μας βρει στην μέγγενη

της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, με το επίκεντρο της συζήτησης να παραμένουν τα ΕΑΣ και η τύχη των αμυντικών βιομηχανιών, ένα ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να κλείσει πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αποτελεί και το καυτό ζήτημα των πλειστηριασμών, καθώς οι εκπρόσωποι της τριμερούς πρέπει να δώσουν τα χέρια με την κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό πριν η Αθήνα προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση,που όπως όλες οι πληροφορίες αναφέρουν, θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα με ή χωρίς τελική συμφωνία με τους δανειστές, μαζί με τον νέο φόρο ακινήτων.

Μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού η κυβέρνηση προετοιμάζεται για δύσκολες «μάχες» στη Βουλή, καθώς αρκετοί βουλευτές -και από τη ΝΔ- ζητούν να παραταθεί το ισχύον καθεστώς για τους πλειστηριασμούς, παράμετρος όμως που φαίνεται πως απορρίπτεται από την Καραγιώργη Σερβίας . Ουδείς γνωρίζει σήμερα εάν από όλους εκείνους που έχουν γκρινιάξει δημοσίως -κυρίως από το ΠΑΣΟΚ- θα φτάσει μέχρι του σημείου να καταψηφίσει είτε τους πλειστηριασμούς, είτε τον φόρο ακινήτων. Και μπορεί στο Μαξίμου να μην υπάρχει πληροφορία ότι «επίκειται ατύχημα», ο ασταθής παράγοντας ΠΑΣΟΚ αλλά και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ΝΔ να χάνει σε εκλογική επιρροή.

Η Αθήνα συνεχίζει να «παίζει» καθυστέρηση προσπαθώντας σαφώς να κερδίσει χρόνο, απαντώντας στις καθυστερήσεις της τρόικας, χωρίς να κρύβει σε πολλές των περιπτώσεων τη δυσφορία της κυβέρνησης για το ότι δεν έχει ακόμη υπάρξει συμφωνία.

Οι βουλευτές συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, βλέποντας καθημερινά «πληροφορίες», σενάρια και διαρροές για το τι ζητά η τρόικα και από την κυβέρνηση καταβάλλεται προσπάθεια, κυρίως μέσω των υπουργών, προκειμένου να υπάρχει απόλυτη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών ομάδων αλλά και του Μαξίμου για τις επισημάνσεις όλων των βουλευτών -στην πορεία συζήτησης των δυο εκκρεμοτήτων στη βουλή.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα