Γευστικό καλτσόνε για τον ουρανίσκο σας και μόνο

Το καλτσόνε είναι άκρως λαχταριστά και χορταστικά ενώ όσοι δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε ότι θέλετε.Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη και σας προτείνουμε να την δοκιμάσετε καθώς προτείνεται και σε ανθρώπους που δεν έχουν και πολύ επαφή με την κουζίνα.

Υλικά:

Για την ζύμη

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

4 κουταλιές λάδι

260-280 ml νερό

Για την γέμιση

Κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας

500 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα

10 φέτες ζαμπόν

κομμένες σε μικρά τετράγωνα

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες

Μανιτάρια σε φέτες

Εκτέλεση:

Aρχικά ετοιμάζουμε την ζύμη

1)Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και την μαγιά ενώ τα ανακατεύουμε καλά.

2)Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

3) Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, μέχρι να πετύχουμε μία λεία ζύμη. (Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο νερό, το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί μία λεία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια)

4)Ζυμώνουμε για περίπου πέντε λεπτά. Κάνουμε την ζύμη μία μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα προκειμένου να φουσκώσει.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη και παίρνουμε ένα πλάστη και ανοίγουμε κάθε ένα μέρος σε φύλλο στρογγυλό και όχι χοντρό. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κάθε φύλλου όση ποσότητα σάλτσας ή κέτσαπ θέλουμε

Στη συνέχεια παίρνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε. Χωρίζουμε την ποσότητα σε τέσσερα ίσα μέρη και την τοποθετούμε στο μισό του κάθε φύλλου (ημικύκλιο). Έπειτα σηκώνουμε το μισό φύλλο και καλύπτουμε την γέμιση. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κλείσουν καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε τα καλτσόνε. Χαράζουμε την επιφάνεια του καθενός ελαφρά με ένα μαχαίρι σε 2-3 σημεία για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα