Περίπατος, σκέτος κίνδυνος (vid)

09:35 8/2/2012 - Πηγή: KoolNews

Η Ισπανική κυβέρνηση το έκλεισε το 2000, όμως το μονοπάτι κίνδυνος-θάνατος του El Caminito del Rey παραμένει αγαπημένος προορισμός παράτολμων ταξιδιωτών.

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο 

Αν είστε φίλος της αδρεναλίνης και πιστεύετε ότι έχετε κάνει ότι πιο extreme υπάρχει στον κόσμο, κάντε μία βόλτα από το φαράγγι του Gaitanes στην Ανδαλουσία όπου μπορείτε να κάνετε «extreme hiking». Το El Caminito del Rey είναι ένα μονοπάτι από
τσιμεντένιες πλάκες μήκους 3χλμ. και πλάτους -στην καλύτερη περίπτωση- 1 μέτρου. Οι πλάκες είναι σφηνωμένες σε μια απότομη και εντελώς κατακόρυφη πλαγιά φαραγγιού ασβεστολιθικής σύστασης, σε ύψος 700μ. πάνω από τα βαθιά και γεμάτα βράχια νερά του ποταμού Guadalhorce. Το μέρος είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα ομορφότερα της Ισπανίας.Το μονοπάτι ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1901 με σκοπό να αποτελέσει τη δίοδο μεταξύ των εργοστασίων υδροηλεκτρικής ενέργεια του  Gaitanejo Falls και Chorro Falls. Ολοκληρώθηκε 4 χρόνια μετά, όμως τα βαφτίσια του έγιναν το 1921 όταν το διέχυσε ο ισπανός βασιλιάς Αλφόνσο ο XIII. Από τότε όλοι το αποκαλούν El Caminito del Rey, ή «το Μονοπατάκι του Βασιλιά» στα ελληνικά. Το πέρασμα του χρόνου έφερε μεγάλες αλλοιώσεις στην κατασκευή, με αποτέλεσμα στις αρχές του 21ου αιώνα το μονοπάτι να κριθεί άκρως επικίνδυνο και να απαγορευτεί η είσοδος σε αυτό. Οι 4 θάνατοι τουριστών που συνέβησαν εκεί από το 2000 μέχρι τι 2002 επέσπευσαν αυτήν την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης. Ωστόσο, αυτό δε σταμάτησε τους εκατοντάδες παλαβούς του κόσμου να παραβαίνουν το νόμο για να δοκιμάσουν την τύχη τους.Κάθε βήμα χρειάζεται πολύ θάρρος (και ακόμα περισσότερη τρέλα), καθώς ο συγκεκριμένος διάδρομος είναι πλέον σε χείριστη κατάσταση. Ακόμα και στις καλές του εποχές η κατασκευή δεν ήταν σχεδιασμένη για να αντέχει μεγάλο βάρος, ενώ σήμερα οι αντοχές του είναι ακόμα πιο περιορισμένες. Σα να μην έφτανε αυτό, μεγάλα κομμάτια τσιμέντου έχουν υποχωρήσει αφήνοντας πίσω τους τεράστιες τρύπες. Σε άλλα σημεία δεν έχει μείνει ίχνος τσιμέντου και για να περάσει κανείς πρέπει να πατήσει επάνω σε λεπτούς σιδερένιους δοκούς που εξέχουν από το βράχο.Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ανακοινωθεί σχέδια για την επισκευή του Caminito del Rey, διότι είναι τεράστιο κρίμα ένα τόσο πανέμορφο μέρος να είναι παράνομο να το επισκεφτείς. Η υλοποίηση αυτών των σχεδίων ακόμα δεν έχει ξεκινήσει και υποθέτουμε πως ο νέος διάδρομος δε θα είναι τόσο διάσημος στους κύκλους των adrenaline junkies.Για να πάρετε μία γεύση του πόσο επικίνδυνη σήμερα είναι μία βόλτα στο Caminito del Rey (μιας και εμείς δεν θα το προτείναμε σε κανέναν), δείτε τον περίπατο του παρακάτω κυρίου. Σας προειδοποιούμε πάντως ότι η θέαση αυτού του video απαιτεί γερά νεύρα.


Πηγή: thea.gr

Διαβάστε ακόμα:

* Νησί στο… πουθενά

* Τα πιο cool road trips

* Ταξίδι στον… τρόμο

Keywords
Τυχαία Θέματα