Καιρός: νέο κύμα ψύχους με βροχές και χιόνια σε όλη τη χώρα

09:22 8/2/2012 - Πηγή: Econews

Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις.

Η περιφερειακή οδός Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω, είναι κλειστή, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων έχει απαγορευτεί ο απόπλους πλοίων από το λιμάνι του Λαυρίου.

Από το λιμάνι της Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

Αναλυτικά ο καιρός:

Σήμερα,

Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε πεδινές περιοχές και κατά τόπους στη Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια θα είναι πυκνές.

Ειδικότερα για την Αττική, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς στα βόρεια προάστια.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πιθανώς και τα 10 μποφόρ, με εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Από την Πέμπτη και μετά οι χιονοπτώσεις, αν και γενικά ασθενείς, θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια, μέχρι και το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Διαβάστε αναλυτικά τον καιρό στο econews

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ – ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Γ.Α.Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ
Λεωφ. Πάρνηθος, από το ύψος της 22ης χ/θ (ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ) προς το καζίνο.

Γ.Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επ. Ο. Χορτιάτη – Αγ. Βασιλείου.

Γ.Α.Δ. ΠΕΡΙΦ.ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α. Δ. ΚΙΛΚΙΣ
Επ. Ο. Ευρόπου – Πολυπέτρου
Επ. Ο. Καμποχωρίου – Αξιούπολης
Επ. Ο. Μικροκάμπου – Ν. Αγιονερίου

Γ.Α.Δ. ANATOΛIKHΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
— Λόγω αυξημένης στάθμης νερού και παγετού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα κάτωθι σημεία: πλησίον περιοχής Βιολογικού Καθαρισμού Κομοτηνής, στην Επ. Ο. Παραδήμης – Κρανοβουνίου και στις διαβάσεις των κάτωθι ποταμών: Τραύου (περιοχή Ν. Καλλίστης), Τραύου (γέφυρα Γλυκόνερου), Ηφαίστου, Κάλχα, Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), Γρατίνης,  Λοφάριου – Στρύμης  και Διώνης – Αετοκορυφής.
– Εγνατία Οδός, προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, από κόμβο Ιάσμου (Ν. Ροδόπης) έως κόμβο Βαφέικων (Ν. Ξάνθης), λόγω ισχυρών ανέμων.
Α.Δ. ΞΑΝΘΗΣ
Επ. Ο. Ποταμιάς – Μάνδρας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Α.Δ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Διακοπή  οδικού άξονα Ελλάδας – Τουρκίας, μέσω Συνοριακού Σταθμού Καστανέων, καθόσον η γέφυρα Ανδριανουπόλεως κατακλύστηκε από νερά.
Επ. Ο. Δικαίων – Δίλοφου από το 3ο χλμ.

Γ.Α.Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
.Α. Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο  έως 30ο χλμ
Επ. Ο. Αμυνταίου – Καστοριάς (μέσω Αετού), από 5ο έως 11ο

Keywords
Τυχαία Θέματα