Πεντάστερη η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Μανωλά στον πάγκο της

Στην πιο χορταστική φετινή της εμφάνιση, με τον υπηρεσιακό Μανωλά στον πάγκο, η ΑΕΚ... σκόρπισε με 5-1 τον Ηρακλή, με 2 γκολ του Βάργκας κι από ένα των Αραβίδη, Μπαρμπόσα, Μπουoνανότε!

Μετά από όλα όσα έγιναν την τελευταία εβδομάδα, το ματς με τον Ηρακλή

ήταν πολύ εξαιρετικά σημαντικό για την ΑΕΚ. Τελικά όλα πήγαν... όχι καλά αλλά τέλεια για τους Κιτρινόμαυρους καθώς πήραν τη νίκη και πρόσφεραν και θέαμα με το τελικό 5-1, έχοντας ως υπηρεσιακό προπονητή τον Στέλιο Μανωλά. Δεν ήταν, όμως, όλα ευχάριστα στο ΟΑΚΑ καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπήρξε και πάλι αρκετή γκρίνια και μουρμούρα, κυρίως για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, για τον οποίο ακούστηκαν και κάποια συνθήματα...

Η ιστορία έχει δείξει ότι η αλλαγή προπονητή φέρνει αντίδραση -κυρίως θετική- από την πλευρά των ποδοσφαιριστών και εξαίρεση δεν αποτέλεσε η ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν από το ξεκίνημα πιο επιθετικοί από τον Ηρακλή, έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 5' με τον Αραβίδη μετά την μπαλιά του Μάνταλου και είχαν συνεχώς την μπάλα και τον έλεγχο, απειλώντας και με ένα καλό σουτ του Γκάλο που έφυγε λίγο άουτ (16'). Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να βγουν μετά το πρώτο 20λεπτο, πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν κάτι καλό δημιουργικά, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο... Οπως και τα γκολ της ΑΕΚ, δηλαδή, μετά το ημίωρο αφού στο 31' ο Βάργκας με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Μπαρμπόσα από αριστερά, έκανε το 1-0, για να ακολουθήσει το 2-0 λίγα λεπτά μετά, στο 35', από τον Αραβίδη. Ενα γκολ που προήλθε από πολύ όμορφη συνεργασία των Μπαρμπόσα-Μάνταλου-Βάργκας-Αραβίδη! Αμέσως μετά, στο 38', η ΑΕΚ άγγιξε και το τρίτο γκολ αλλά ο Πέρνις απέκρουσε εντυπωσιακά το ωραίο σουτ του Γκάλο, κρατώντας το σκορ στο 2-0 στο πρώτο 45λεπτο.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε δύο αλλαγές για τον Ηρακλή (μέσα οι Ρομάνο και Μπουλούτ, έξω οι Σαραμαντάς και Τσιλιανίδης) καθώς η ομάδα του έπρεπε να αντιδράσει και να ξαναμπεί στο ματς. Θέληση υπήρχε αλλά όχι και... γνώση για το πώς θα το κάνουν αυτό, με συνέπεια οι Θεσσαλονικείς να μην προβληματίζουν την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που είδε στο 54' τον Αραβίδη να αποχωρεί με ενοχλήσεις στη γάμπα, αφήνοντας τη θέση του στον Κρισάντους. Οι Κιτρινόμαυροι πήραν ξανά τον έλεγχο, άπλωναν ωραία το παιχνίδι τους και στο 60' έφτασαν και στο 3-0, με το σουτ του Βάργκας εντός περιοχής μετά το γύρισμα του Γκάλο από δεξιά. Τα επόμενα λεπτά ήταν το μόνο διάστημα του ματς στο οποίο ο Ηρακλής έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά, αρχικά με την χαμένη ευκαιρία του Πασά στο 63' (απέκρουσε ο Μπαρόχα) και αμέσως μετά, στο 64', με το γκολ του Βέλλιου (3-1) με πλασέ στο πρώτο δοκάρι.

Το γκολ των φιλοξενούμενων φάνηκε να... εκνευρίζει την Ενωση, η οποία αντέδρασε άμεσα και έφτασε στο 4-1 στο 67' με το σουτ του Μπαρμπόσα, που κόντραρε και σε αντίπαλο, για να ακολουθήσει η είσοδος του Μπουονανότε αντί του Βάργκας. Ο Αργεντίνος θα μπορούσε άμεσα να γράψει ασίστ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι από το κοντινό σουτ του Μάνταλου -που συνεργάστηκε άψογα με τον Αργεντίνο- για να έρθει τελικά το 5-1 στο 89' από τον Μπουονανότε, μετά την λάθος αντίδραση του Περνίς στο αδύναμο πλασέ του Γιόχανσον.

Man of the match: Ο Βάργκας. Ο άσος από την Βενεζουέλα ήταν πάντα βασικός αλλά επέλεξε αυτό το ματς για να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Μακάρι για την ΑΕΚ να είναι πάντα έτσι από εδώ και πέρα.

Αδύναμος κρίκος: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ηρακλή... Αρκετά λάθη, με χαρακτηριστική τη φάση του 1-0, όταν ο Βάργκας -που δεν τον λες και ψηλό- πήρε εύκολα την κεφαλιά από κοντά.
Στο ύψος του: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μπαρμπόσα, ο οποίος είχε γκολ και ασίστ. Ο Πορτογάλος ήταν αρκετά ορεξάτος και βοήθησε πολύ την ομάδα ενώ θα πρέπει να σταθούμε και στην πολύ καλή εμφάνιση του Μάνταλου, ο οποίος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι ότι βρίσκει ρυθμό μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Η γκάφα: Την έκανε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, Περνίς, στη φάση του 5-1 αφού δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα στο αδύναμο πλασέ του Γιόχανσον, με αποτέλεσμα ο Μπουονανότε να σκοράρει.

Το στραγάλι: Υπήρχε ένα άγχος για τον Τριτσώνη αφού ήταν αυτός που είχε σφυρίξει με τον... Πανθρακικό το 2013 και δεν είχε ξαναβγεί για να τελειώσει το ματς αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ χρειαζόταν τη νίκη και μάλιστα με όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση ώστε να επανέλθει η ηρεμία. Ακριβώς αυτό έκανε και τώρα πάει, με σαφώς καλύτερη ψυχολογία, σε δύο σερί δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Αρχικά αυτό της Ξάνθης για το κύπελλο και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οσο για τον Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ φάνηκε ότι θα πρέπει να δουλέψει αρκετά για να μην μπλέξει σε περιπέτειες...

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (83' Κορδέρο), Βάργκας (74' Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (54' Κρισάντους).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς (46' Ρομάνο), Μακρής, Πουρτουλίδης (70' Περόνε), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46' Μπουλούτ), Πασάς, Βέλλιος.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Πεντάστερη η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Μανωλά στον πάγκο της appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα