Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος, αν… – Ποιους «καρφώνει» για το φιάσκο;

Με εξαιρετικά ηχηρό τρόπο επέλεξε να σπάσει τελικά τη σιωπή του ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του προσερχόμενος στα γραφεία της Συγγρού έριξε «ρουκέτες» για την επιλογή της εταιρείας προς το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και προς τον Μάκη Βορίδη, για τον οποίο υπαινίχθηκε πως είχε δικηγορικές σχέσεις με την εν λόγω

εταιρεία, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε πρόθυμος να παραιτηθεί από τη θέση του, όχι όμως και από υποψήφιος, αν όμως παραιτηθούν και οι άλλοι υποψήφιοι από τις θέσεις τους. Πλην όμως, όπως είναι φυσικό, οι αιχμηρές δηλώσεις Μεϊμαράκη πυροδοτούν έναν νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης στη ΝΔ.

Του Γιώργου Ευγενίδη

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ως μήνυμα «θλίψης και συγγνώμης προς τους νεοδημοκράτες» τη χθεσινή του στάση σιωπής. «Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντηση πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».

Ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε πως ήταν λάθος να πολιτικοποιηθεί μια τεχνική αδυναμία του συστήματος, πλην όμως δεν άφησε το τεχνικό σκέλος να πέσει κάτω και έβαλε εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, για την κυβέρνηση του οποίου η εταιρεία Infosolutions είχε αναλάβει έργα προστασίας του συστήματος στο Μέγαρο Μαξίμου από επιθέσεις χάκερς. «Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία - Όλοι οι συνυποψήφιοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ - Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει ανάμειξη» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε πως συνεργάτες του κ. Σαμαρά είχαν εγγυηθεί προσωπικα σε δικό του συνεργάτη για την ποιότητα των υπηρεσιών της εταιρείας. Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε και στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος το πρωί είπε πως έχει την πολιτική ευθύνη για ό,τι συνέβη, λέγοντας πως «οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται όσους έχουν υπηρετήσει τη ΝΔ», ενώ άφησε και αιχμές για δικηγορικές σχέσεις του πρώην υπουργού με την εν λόγω εταιρεία. «Πρόκειται για θράσος όσων έλεγα ότι φταίω εγώ. Φταίω εγώ που τους εμπιστεύτηκα» είπε ο κ. Μείμαράκης.

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίστηκε πρόθυμος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος, λέγοντας πως δεν είναι γαντζωμένος σε καρέκλες, αν όμως και οι ανθυποψήφιοί του παραιτηθούν από τα αξιώματά τους. Μάλιστα, κάλεσε τον Γιάννη Πλακιωτάκη να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ πριν από τον προϋπολογισμό, όπου επίσης θα συζητηθούν και τα εσωκομματικά ζητήματα, ενώ ανέφερε πως δεν ζητά την παραίτηση Παπαμιμικου, μιας και ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που διόρισε και τον κ. Παπαμιμίκο και τον κ. Τσιμάρα (γενικός διευθυντής) και τον κ. Πέτσα (γραμματέας μηχανοργάνωσης, ο οποίος πρότεινε και την εν λόγω εταιρεία). Πάντως, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε έτοιμος να καταθέσει αγωγή εναντίον της Infosolutions για προσωπική ηθική βλάβη, ενώ θα σκεφτεί, αν θα πράξει το ίδιο και εναντίον των κ.κ. Παπαμιμίκου, Τσιμάρα και Πέτσα.

Οι αντιδράσεις Άδωνι, Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη

Ήδη, με επιστολή που έστειλε στον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπροσωπος, κάτι που επανέλαβε αμέσως μετά και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα όμως αποσυνδέουν την ιδιότητα του περιφερειάρχη από την υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, λέγοντας πως η μία ιδιότητα, προς ώρας, δεν επηρεάζει την άλλη και προσθέτουν πως ο περιφερειάρχης είναι εκλεγμένος και ουχί διορισμένος. Συνεργάτες του θεωρούν την στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προσχηματική, λέγοντας πως "ο κ. Μεϊμαράκης σύρθηκε σε παραίτηση μετά το φιάσκο και τις ευθύνες που του καταλογίζει ο κόσμος της ΝΔ". "Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν ζήτησε την παραίτησή του στην προεκλογική περίοδο, τη ζητά, όμως, τώρα, μετά το φιάσκο, γιατί έχει πολιτικές ευθύνες. Οι θέσεις που κατέχουν οι τρεις είναι κομματικές και είναι μάλιστα διορισμένοι, επομένως ορθώς παραιτούνται" σημειώνουν από το επιτελείο Τζιτζικώστα.

Με σκληρό τρόπο αντέδρασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα όσα διαμείβονται, ανακοινώνοντας όμως και αυτός την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. "Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι" λέει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα δίνει στη δημοσιότητα και μια επιστολή που είχε αποστείλει στις 11/11 προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπου αναφέρει πως, τυχόν αποτυχία στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, βαρύνει κυρίως τον νυν πρόεδρο. ( επισυνάπτεται το link της επιστολής του κ. Μητσοτάκη file:///C:/Users/Dimitris/Downloads/20151123_epistoli_meimarakis.pdf )

Και απάντηση Βορίδη στα καρφιά Μεϊμαράκη

Επίθεση στον Βαγγέλη Μειμαράκη εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης, μετά τις δηλώσεις του μεταβατικού Προέδρου της Ν.Δ. ο οποίος άφησε αιχμές για σχέση του βουλευτή της Ν.Δ. με την εταιρεία η οποία είχε αναλάβει να διεξάγει τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματός. Ο κ. Βορίδης είπε στον Βήμα Fm ότι ο κ. Μειμαράκης «έχει πέσει χαμηλά σε επίπεδο» και αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση, νομική ή άλλη με τη συγκεκριμένη εταιρεία. «Ούτε ως υπουργός Υγείας έδωσα κάποιο έργο με δική μου υπογραφή», είπε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα «καρφιά» Μειμαράκη στο πρόσωπο του, με φράσεις όπως «άρτι αφιχθέντες». Υποστήριξε ότι αυτές οι λογικές κρατάνε μικρή και περιορισμένη τη ΝΔ. «Πέφτει πολύ χαμηλά όποιος δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα», τόνισε και έκανε λόγο για σύγκρουση συμφερόντων.

The post Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος, αν… – Ποιους «καρφώνει» για το φιάσκο; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα