Κόλλημα… απόλαυσης! Συνταγή για τραγανά μπισκότα βανίλιας από τον Τάσο Αντωνίου

Μία γευστική έκπληξη σε περιμένει στην αρχή της εβδομάδας από το mamapeinao.gr και τον Τάσο Αντωνίου. Μπισκότα βανίλιας σε σέρνουν από τη μύτη και σε κολάζουν με τη νοστιμιά τους.

Υλικά

200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις75 γραμμ. κορν φλάουρ2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια σε σκόνη1 κουταλάκι του γλυκού κανέλαΞύσμα από 1 λεμόνι100 γραμμ. ζάχαρη άχνη150 γραμμ. βούτυρο

Διαδικασία

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να πλάθεται εύκολα.

Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια και θα δούμε ότι το μίγμα μας ψιχουλιάζει.

Σιγά-σιγά ζυμώνουμε το μείγμα κι αυτό θα αρχίσει να γίνεται μαλακό. Κάνουμε το ζυμάρι μας μια μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε πιο εύκολα.

Κατόπιν αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Δίνουμε σχήμα στα μπισκότα με μία κουπ-πατ και προσέχοντας να μην ξεπερνούν σε πάχος τα 1-2 εκατοστά. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε τα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή γιατί καίγονται αμέσως.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά με τα μπισκότα επάνω, ώστε να σφίξουν αμέσως στο εσωτερικό και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύα επιφάνεια και διατηρούμε σε μέρος ξηρό και δροσερό.

The post Κόλλημα… απόλαυσης! Συνταγή για τραγανά μπισκότα βανίλιας από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα