Παλεύουν να μείνουν όρθιες οι ελληνικές επιχειρήσεις –Φεύγουν ή παγώνουν μισθούς

Στο κόκκινο βρίσκεται η κατάσταση σε κάθε ελληνική βιομηχανία με τις επιχειρήσεις να έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που είχαν να σταθούν όρθιες.

Οι περισσότερες εταιρείες –κυρίως σε κλάδους σχετικούς με τρόφιμα, κλωστές, χάλυβα, αλουμίνιο και κατασκευές βρίσκονται σε τραγική κατάσταση με την απειλή για πάγωμα πληρωμών σε προμηθευτές, ασφαλιστικά Ταμεία και εργαζόμενους μια ανάσα από την πραγματικότητα. Όσο οι τράπεζες κρατούν κλειστές τις «πηγές» χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, τόσο η ρευστότητα περιορίζεται

και ο κίνδυνος μεγαλώνει.

Έτσι για κάθε ενεργή επιχείρηση που αυτή τη στιγμή εδρεύει στην Ελλάδα οι επιλογές που έχει είναι λίγες. Μια από αυτές βρίσκει τα σύνορα ανοικτά και το έδαφος το εξωτερικού πρόσφορο για επενδύσεις και δραστηριότητες. Έτσι, η κίνηση της Βιοχάλκο να μεταφερθεί στις Βρυξέλλες δεν αιφνιδίασε τον επιχειρηματικό κόσμο αφού όλα δείχνουν πως δεν θα είναι και η τελευταία, αφού είναι πολλές αυτές που σκέφτονται σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Καθημερινή, οι επιχειρηματίες τονίζουν πως καθημερινά παλεύουν να διατηρήσουν σε επαρκή επίπεδα τη ρευστότητα των εταιρειών τους, «σήμερα και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε συνεργασία δεν μπορούν να σηκώσουν μεγάλες αναχρηματοδοτήσεις δανείων που ξεκινούν από τα 300 εκατ.ευρώ και άνω».

Σε ένα ήδη επιβαρυμένο κλίμα τα προβλήματα επιδεινώνονται και από την πολιτική υπερφορολόγησης, αλλά και από το υψηλό κόστος ενέργειας που αποτελεί βρόχο για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα