Από μέρα σε μέρα νέες συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής

Ο φάκελος που κατέθεσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, κ. Δένδιας, στον Άρειο Πάγο με όλες τις υποθέσεις που συνιστούν εγκληματικές πράξεις από τη μεριά της Χρυσής Αυγής μπορεί να στείλει πολύ σύντομα το εν λόγω κόμμα ενώπιον του δικαστηρίου

Συνολικά 32 περιστατικά συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο που έχει στα χέρια της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, 13 από αυτά στην Αθήνα

και 19 εκτός της πρωτεύουσας, τα οποία σε συσχετισμό με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μπορεί να σταθούν ικανοποιητικά για να την καταστήσουν εγκληματική οργάνωση και η ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβει από την επόμενη κιόλας στιγμή όλα της τα μέλη, καθώς και τους βουλευτές.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ των Δημήτρη Πώποτα και Άριας Καλύβα στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, οι ενδείξεις που προκύπτουν από τα όσα εμφανίζονται ως δεδομένα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα , δείχνουν ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία.

Η Αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της τη δικογραφία και τη μελετά με στόχο να αποκρυπτογραφήσει τα τηλεφωνήματα που έγιναν το μοιραίο βράδυ. Πρώτος στόχος φέρεται να είναι η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, με τον επικεφαλής της, Γιώργο Πατέλη, για τον οποίο λέγεται εικοτολογικά ότι έδωσε την εντολή στο Ρουπακιά για το χτύπημα, αφού πρώτα είχε συνομιλήσει με ανώτερό του. Οι έρευνες συγκεντρώνονται και στην ανακάλυψη των 2 ατόμων που βρέθηκαν στην καφετέρια «Κοράλλι» και ειδοποίησαν μέλη από τα τάγματα εφόδου να έρθουν για να σκοτώσουν τον ράπερ.

Τα άρθρα 187 και 195 και οι διευρύνσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ρατσιστικής βίας

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ των δύο δημοσιογράφων, αναλύεται η πρόθεση του Νίκου Δένδια να διευρύνει τα άρθρα 187 και 195 με σκοπό να γίνει πιο εύκολη η σύλληψη των μελών και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ως ένοπλη εγκληματική οργάνωση με ηθική και φυσική αυτουργία των υψηλά ιστάμενων.

Οι διευρύνσεις υπάγουν τη Χ.Α. στην αρμοδιότητα της Αντιτρομοκρατικής, αφού θα λογίζεται ως τρομοκρατική ομάδα και θα συλλαμβάνονται τα μέλη της συλλήβδην, είτε φέρουν όπλα είτε όχι, από τη στιγμή που θα έχουν χαρακτηριστικά ομάδας στρατιωτικού τύπου, όπως κοινή περιβολή, στρατιωτικές παραβολές, βηματισμό.

Στο δημοσίευμα παρατίθεται και ένα ανολοκλήρωτο κείμενο νομοθετικής παρέμβασης των νομικών συμβούλων του υπουργού, το οποίο αναφέρει: «Όποιος συγκροτεί κόμμα, εφοδιάζει με πολεμοφόδια ή συμμετέχει σε ένοπλη δομημένη με στατριωτικά χαρακτηριστικά και διαρκή δράση ομάδα αποτελούμενη από τρία ή περισσότερα πρόσωπα και κινούμενη από μίσος λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών, της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας φύλου ή της πολιτικής ή άλλης ιδεολογίας άλλων προσώπων από τη δράση της οποίας μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τη δημόσια τάξη εν γένει, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα ετών».

Keywords
Τυχαία Θέματα