Ο σουλτάνος και οι «ταλαντούχοι» απόγονοι του: Το αλισβερίσι των παιδιών του Ερντογάν με τους τζιχαντιστές [εικόνες]

Εκτεθειμένος ακόμα και από τα ίδια του τα παιδιά φαίνεται πως είναι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μπορεί να προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, ωστόσο βλέπει τα τέκνα του να έχουν αγαστές σχέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Τα παιδιά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως έχουν διεισδύσει στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με καταγγελίες. Και μπορεί να μην έχουν πάρει μέρος στον ένοπλο «αγώνα», ωστόσο βοηθούν τους μακελάρηδες περιθάλποντας τους και

αγοράζοντας πετρέλαιο.

Το νέο-οθωμανικό μοντέλο που ακολουθεί ο απόλυτος άρχων της Τουρκίας φαίνεται πως συμπίπτει με εκείνο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο φέρεται να δίνει φθηνό πετρέλαιο στην γείτονα χώρα. Ουκ ο λίγες φορές, η Μόσχα έχει κατηγορήσει την Άγκυρα πως μεταφέρει λαθραία πετρέλαιο από τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος προς το Ιράκ και άλλες ασιατικές χώρες.

H οικογένεια Ερντογάν

Το Russia Τoday επικαλείται αναρτήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο γιος του προέδρου της Τουρκίας, Μπιλάλ Ερντογάν, μαζί με τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο εν λόγω τζιχαντιστής είχε ενεργό ρόλο στις σφαγές στις πόλεις Homs και Rojava της Συρίας.

Ο Μπιλάλ είναι ιδιοκτήτης εφοπλιστικών εταιρειών ενώ λέγεται πως εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές. Τουρκικά ΜΜΕ και πολιτικές ενώσεις μιλούν ανοιχτά για το θέμα κατηγορώντας τον γιο του Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί ως «βιτρίνα» το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την στήριξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλά χρήματα, εκατοντάδες εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια δολάρια από τις αγοραπωλησίες πετρελαίου. Επιπρόσθετα, προστατεύεται από τον στρατό ενός ολόκληρου κράτους. Μπορεί λοιπόν να καταλάβει κανείς γιατί δρουν τόσο βάναυση και με τόσο θράσος και γιατί σκοτώνουν ανθρώπους με τόσο βάρβαρο τρόπο. Γιατί διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στο κέντρο της Ευρώπης», ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν μετά την γνωστοποίηση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές δυνάμεις.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν

Το ISIS κερδίζει εκατομμύρια δολάρια από το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, μπορεί να κερδίζει ακόμη και ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα από τις μπίζνες με τα πετρέλαια.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας», ανέφερε ο D. Cohen, Υφυπουργός για θέματα Τρομοκρατίας και Οικονομικών Πληροφοριών των Η.Π.Α, «ο ISIS πουλά πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές σε μια σειρά από μεσάζοντες, και Τούρκους, που κατόπιν το μεταφέρουν για να το μεταπουλήσουν. Επίσης, ένα μέρος του πετρελαίου που προέρχεται από το έδαφος δράσης του Ισλαμικού Κράτους πουλήθηκε στους κούρδους στο Ιράκ και μετά στην Τουρκία».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέτεφ, οι μεσάζοντες στην Τουρκία δεν είναι μόνο επιχειρηματίες, αλλά και αξιωματούχοι της Άγκυρας. Η Τουρκία, σημείωσε ο Μεντβέτεφ, «προστατεύει το ISIS λόγω του άμεσου συμφέροντος ορισμένων τούρκων αξιωματούχων που σχετίζεται με την παροχή πετρελαϊκών προϊόντων που προέρχονται από εγκαταστάσεις τις οποίες ελέγχει το ISIS».

Από την πλευρά του ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Εθνικό του Ταμείου Ενεργειακής Ασφάλειας, Igor Yushkov δήλωσε: «Η εξόρυξη πετρελαίου θα μειωθεί επειδή οι μαχητές του ISIS δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό».

Η κόρη και η περίθαλψη στους τραυματισμένους τζιχαντιστές

Η κόρη του Τούρκου προέδρου, Σουλεϊνμαγιέ Ερντογάν, φέρεται πως είναι υπεύθυνη για την δημιουργία και την συντήρηση ενός κρυφού νοσοκομείου που περιθάλπει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Νοσοκόμα που δούλευε εκεί, κατήγγειλε στο Global Research ότι η Σουλεϊνμαγιέ είναι υπεύθυνη για το νοσοκομείο που βρίσκεται στην πόλη Sanliurfa. Η 34χρονη που ζει στην Κωνσταντινούπολη, βοηθά τους τραυματισμένους τζιχαντιστές που έρχονται στο νοσοκομείο με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού.

«Σχεδόν καθημερινά, πολλά φορτηγά του τουρκικού στρατού έρχονταν μαζί με μαχητές του ISIS. Εμείς έπρεπε να προετοιμάζουμε τα χειρουργεία και να βοηθάμε τους γιατρούς στις επεμβάσεις» είπε η νοσοκόμα διευκρινίζοντας πως η Σουλεϊνμαγιέ πήγαινε πολύ συχνά στο νοσοκομείο και συνομιλούσε με το προσωπικό.

Η Σουλεϊνμαγιέ

Η νοσοκόμα που πλέον ζει μαζί με τα δύο παιδιά της σε ένα κατεστραμμένο διαμέρισμα, δήλωσε πως της έδιναν 7.500 δολάρια μισθό το μήνα. Όλα τελείωσαν όμως όταν ανακάλυψαν στο νοσοκομείο πως η ίδια ανήκει σε μία σιιτική αίρεση: «Για την ακρίβεια είμαι Αλεβίτισσα και από τότε που ο Ερντογάν ανέλαβε την ηγεσία της χώρας το σύστημα δείχνει απολυτή περιφρόνηση για τους Αλεβίτες – οι Αλεβίτες είναι ένα εσωτερικό παρακλάδι του Σιιτικού Ισλάμ».

Η Σουμεγιέ Ερντογάν, η οποία καταγγέλλεται από τη νοσοκόμα ως επικεφαλής της συγκεκαλυμμένης ιατρικής επιχείρισης βοήθειας των τζιχαντιστών, είχε εκφράσει στο παρελθόν την πρόθεσή της να πάει στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη, για να βοηθήσει ως εθελόντρια ανθρωπιστικής αποστολής. Ωστόσο, αυτή της η επιθυμία αποδοκιμάστηκε από τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης.

The post Ο σουλτάνος και οι «ταλαντούχοι» απόγονοι του: Το αλισβερίσι των παιδιών του Ερντογάν με τους τζιχαντιστές [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα