Καχυποψία για την πρόσκληση Τσίπρα – Προς σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Δυσαρέσκεια και καχυποψία για τα ελατήρια του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα προς τον ΠτΔ να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπάρχει στη ΝΔ.

O υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης το θεωρεί «ακομψο και αντιθεσμικό» το ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εν λόγω

πρόταση. Πάντως, ο κ. Πλακιωτάκης θα πάει στο Συμβούλιο, όταν αυτό οριστικοποιηθεί, ενώ είχε και έχει επαφές και με τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά (χθες) και Κώστα Καραμανλή (σήμερα).

Παράλληλα, το ιδιότυπο καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ΝΔ, επιτάσσει και την έκφραση άποψης από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους του κόμματος, με όλους να δείχνουν προς την κατεύθυνση της σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ για το θέμα.

Αναλυτικά, οι θέσεις των υποψηφίων προέδρων:

Μητσοτάκης: «Αν ο πρωθυπουργός ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού, να ψάξει αλλού»

Μήνυμα πως η ΝΔ δεν πρόκειται να παρέχει α λα καρτ συναίνεση δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το αίτημα Τσίπρα προς τον Προκόπη Παυλόπουλο για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. «Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και εκτιμά πως ο πρωθυπουργός επιθυμεί να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη από την ανάδειξη του εσωτερικού προβλήματος της ΝΔ. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως ο Γιάννης Πλακιωτάκης δεν μπορεί να πάρει καμία δεσμευτική απόφαση στο εν λόγω Συμβούλιο, κάτι που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΚΟ.

Αναλυτικά, η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης όταν γνωρίζει ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές. Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού, να ψάξει αλλού.

Αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τότε βεβαίως είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε. Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές. Το ασφαλιστικό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα μηνών και πιστεύω ότι δεν θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αποκομίσει τακτικά οφέλη αναδεικνύοντας το εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση δια του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι να εκλέξει επόμενο αρχηγό η Νέα Δημοκρατία τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Γεωργιάδης: Γεννά ερωτηματικά η πρόταση Τσίπρα, να συγκληθεί η ΚΟ της ΝΔ

«Η ξαφνική πρόταση του κ. Τσίπρα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γεννά πολλά ερωτηματικά. Πρώτον, διότι προέρχεται από έναν πολιτικό ο οποίος συστηματικά ως αρχηγός αντιπολιτεύσεως τορπίλισε κάθε προσπάθεια συναίνεσης. Άρα, είναι δύσκολο να μας πείσει τώρα για τις καλές του προθέσεις. Δεύτερον, διότι έρχεται σε μια στιγμή, που ο κ. Τσίπρας καλώς γνωρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ακόμα εν μέσω της εσωκομματικής της διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού. Άρα δεν μπορεί να έχει ξεκάθαρη και ενιαία στάση στα τρέχοντα ζητήματα» σημειώνει με δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Γιατί λοιπόν ο κ. Τσίπρας επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή για αυτή την πρωτοβουλία;» διερωτάται ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει πως «σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ως το ανώτατο εν ενεργεία κομματικό όργανο, για να συζητήσουμε την τακτική μας από εδώ και εμπρός, όπως άλλωστε το είχα ζητήσει στη συνεδρίαση μας της Τρίτης».

Μεϊμαράκης: Υπάρχουν θεσμικά όργανα

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν είχε αρνηθεί ποτέ τις προτάσεις για θεσμικό διάλογο, καίτοι συνεργάτες του επισημαίνουν πως το μόνο επίσημο όργανο, το οποίο μπορεί να αποφανθεί για τη στάση της ΝΔ στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών είναι η ΚΟ του κόμματος-αποκλείοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις αιτιάσεις για συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ υπό τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Τζιτζικώστας: Πολιτικά ύποπτη και προσχηματική η κίνηση Τσίπρα

Η πολιτικά ύποπτη κίνηση του κ. Τσίπρα να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών είναι σε κάθε περίπτωση προσχηματική. Είναι ξεκάθαρο, ό,τι η ανικανότητα και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα μέτρα που η ίδια εισηγήθηκε και η ίδια διαπραγματεύτηκε, την οδηγεί στο να ψάχνει σήμερα συνενόχους.

Επισημαίνω πως πρέπει να υπάρξει επισήμως πρόσκληση προς τους Πολιτικούς Αρχηγούς και πάνω από όλα οριστικοποίηση των θεμάτων προς συζήτηση. Σε αυτήν την περίπτωση ζητώ την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, πριν το Πολιτικό Συμβούλιο Αρχηγών, παρουσία των τεσσάρων υποψηφίων, για να παρθούν οι αποφάσεις.

Τέλος, έχω επανειλημμένως και από την πρώτη στιγμή ζητήσει δημόσια, την ανάγκη συνάντησης των τεσσάρων υποψηφίων για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας προς κάθε κατεύθυνση».

The post Καχυποψία για την πρόσκληση Τσίπρα – Προς σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα