Εργοστάσιο κλωνοποίησης ζώων (!) σχεδιάζει η Κίνα

ΚΟΣΜΟΣΕργοστάσιο κλωνοποίησης ζώων (!) σχεδιάζει η ΚίναΠέμπτη, Νοέμβριος 26, 2015 - 16:46

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωνοποίησης ζώων στον κόσμο σχεδιάζει η Κίνα. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κλωνοποίησης είναι έτοιμη να επενδύσει 28.400.000 ευρώ για να παράξει σε βιομηχανική κλίμακα, ανάμεσα στα άλλα, κλωνοποιημένους σκύλους, βοοειδή και άλογα ιππικών αγώνων.

Η εταιρία Yingke Boya Gene Technology έκλεισε συμφωνία με τη δημοτική Αρχή της πόλης Τιεντζίν για τη δημιουργία του εργοστασίου στη βιομηχανική ζώνη της

πόλης. Πρόκειται για τη θυγατρική της Boyalife Group, η οποία είναι πρωτοπόρος στην κλωνοποίηση των ζώων στην Κίνα. Ενας από τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης πόλης είναι ότι το λιμάνι της θα επιτρέψει την εύκολη μεταφορά των κλωνοποιημένων ζώων στο εξωτερικό.

Τομέας συναρμολόγησης

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας, το εργοστάσιο θα περιλαμβάνει έναν τομέα συναρμολόγησης των ζώων, ένα κέντρο κλωνοποίησης υψηλού επιπέδου και γονιδιακή τράπεζα που θα διασφαλίζει τη βιοποικιλότητα. Εχει προβλεφθεί επίσης η δημιουργία εκπαιδευτικής αίθουσας αλλά και χώρου επιδείξεων των κλωνοποιημένων ζώων.

Ανάμεσα στα ζώα που θα παράγει είναι κατοικίδια, κυρίως σκύλοι, που θα είναι ιδανικοί για συντροφιά. Μια ειδική κατηγορία σκύλων είναι αυτοί που θα έχουν ξεχωριστές ικανότητες για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις διάφορων καθηκόντων, όπως φύλακες, ή να προορίζονται για την αστυνομία. Σημαντικό κομμάτι τις «παραγωγής» θα αφορά άλογα που θα είναι σχεδιασμένα γενετικά για να έχουν υψηλές επιδόσεις στις ιπποδρομίες.

Η εταιρία εκτιμά ότι τα κλωνοποιημένα βοοειδή που θα δημιουργεί το εργοστάσιο θα ανεβάσουν σε ανώτερο επίπεδο την εφαρμογή των τεχνικών κλωνοποίησης στη σύγχρονη κτηνοτροφία. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η παραγωγή θα περιλαμβάνει και μη ανθρώπινα πρωτεύοντα, όπως είναι ο χιμπαντζήδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα