Ο Άκης Πετρετζίκης σου μαγειρεύει! Συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με γαλοπούλα και μανιτάρια

Όσον κι αν δηλώνεις φανατικός του γυμναστηρίου, δεν μπορείς να πεις «όχι» σε ένα από τα πιο μαμαδίστικα φαγητά. Ο Άκης Πετρετζίκης γεμίζει τα κολοκυθάκια με γαλοπούλα και μανιτάρια και στα σερβίρει!

Υλικά

6 μέτρια κολοκυθάκια στρογγυλά250 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες250 γραμμ. καπνιστή γαλοπούλα
κομμένη σε κύβους2 κλωνάρια σέλερι καθαρισμένο1 κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδο1 ποτήρι κρασί λευκό1κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένηΜαϊντανός250 γραμμ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κασέρι)1 αβγόΕλαιόλαδο για σοτάρισμα1 κονσέρβα έτοιμη σάλτσα ντομάτας (400 γραμμ.)Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και βάζουμε σε ένα μπολ.

Επιστρέφουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε και αυτή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να μοσχομυρίσει. Αφαιρούμε και βάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.

Παράλληλα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε ένα καπάκι από το κάθε κολοκυθάκι και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, τα καθαρίζουμε στο τοίχωμά τους ώστε να έχει πάχος 3-4 χιλιοστά. Έπειτα ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους και το κρατάμε στο πλάι.

Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει καλά βάζουμε ακόμα μία κουταλιά ελαιόλαδο. Σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το σέλερυ, το εσωτερικό από τα κολοκύθια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μειωθεί ο όγκος των λαχανικών, για 10 λεπτά ακόμα.

Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και την γαλοπούλα, ανακατεύουμε και τα ζεσταίνουμε ξανά και αυτά. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το αβγό, τα μυρωδικά και το μισό τυρί. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα, τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί που να τα χωράει απλωτά και ρίχνουμε την ντομάτα στο ταψί και συμπληρώνουμε με το νερό. Τέλος, βάζουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τα κολοκυθάκια και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς με το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.

Πηγή: akispetretzikis.com

The post Ο Άκης Πετρετζίκης σου μαγειρεύει! Συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με γαλοπούλα και μανιτάρια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άκης Πετρετζίκης, Συνταγή,akis petretzikis, syntagi