Το φιλόδοξο σχέδιο του Βούτση για «ψαλίδι» στις δαπάνες της Βουλής

Επιχείρηση μείωσης δαπανών ετοιμάζεται να υλοποιήσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ξεκινώντας από τον εξορθολογισμό του αριθμού των αποσπασμένων και μετακλητών υπαλλήλων.

Το πακέτο προτάσεων Βούτση θα δοθεί το επόμενο διάστημα σε όλα τα κόμματα για να υπάρξει συναίνεση στις πρωτοβουλίες για τη μείωση των δαπανών. Βασικός στόχος είναι να περιοριστούν τα έξοδα, χωρίς ωστόσο να μπουν εμπόδια στο κοινοβουλευτικό έργο.

Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η μείωση κατά ένα άτομο των

αποσπασμένων του κάθε βουλευτή (ειδικά των δασκάλων και των καθηγητών). Ανάλογη θα είναι η μείωση των μετακλητών των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Βουλής. Επίσης προβλέπεται η αξιολόγηση των υπηρεσιών της Βουλής, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν «υπάλληλοι-φαντάσματα» που εμφανίζονται μόνο για να παίρνουν τον μισθό τους.

Επιπλέον, προωθείται η αναπροσαρμογή των συμβάσεων leasing για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το σχετικό κονδύλι, αλλά και ο έλεγχος των κτιρίων που έχει η Βουλή για να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων. Παρεμπιπτόντως, σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αλλαγής γραφείων για να στεγαστούν όλα τα κόμματα, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, θα πάρει τρία γραφεία στο κτίριο της οδού Μητροπόλεως...

«Πόθεν έσχες» και για τον... περίγυρο

Πάντως, το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει εκτενέστερη συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τις δαπάνες της Βουλής, οι οποίες έχουν μειωθεί ήδη. Συγκεκριμένα, από τα 220 εκατομμύρια στην προ κρίσης εποχή, έχουν πέσει στα 130 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά το θέμα με το «πόθεν έσχες», ο κ. Βούτσης συμφωνεί με την επιστροφή του ελέγχου των υπόχρεων, πλην των πολιτικών, στην Αρχή για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος (ετοιμάζεται ρύθμιση από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο). Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι, εκτός από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών, θα πρέπει να δημοσιοποιούνται και αυτές των προσώπων που ανήκουν στον «περίγυρο των θεσμικών πυλώνων». Αυτό το τελευταίο παραείναι φιλόδοξο εγχείρημα, καθώς θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά δικαστές και προέδρους οργανισμών…

Πηγή: Έθνος

The post Το φιλόδοξο σχέδιο του Βούτση για «ψαλίδι» στις δαπάνες της Βουλής appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα