Ο Σταύρος Λίτινας σκηνοθετεί και χορογραφεί το «Κουαρτέτο» – Στο Arroyo Nuevo κάθε Σάββατο και Κυριακή

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο τελευταίων χρόνων του «Δεσποινίς Τζούλια», ο χορογράφος και σκηνοθέτης Σταύρος Λίτινας με την ομάδα χορού flamenco επανέρχεται στο Arroyo Nuevo με το αριστούργημα του Heiner Müller «Κουαρτέτο», βασισμένο στις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Choderlos de Laclos (1782).

Η αρχετυπική πάλη των φύλων, στα πρόσωπα της Μαρκησίας ντε Μερτέιγ και του Υποκόμη ντε Βαλμόν, αποκτά λυσσαλέες διαστάσεις εξόντωσης σε ένα παιχνίδι υποταγής και ταπείνωσης, πίσω από το προσωπείο του έρωτα. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά με flamenco

χορό σε μια ιδιότυπη σύζευξη με κλασική μουσική.

Ο Σταύρος Λίτινας, μάλιστα, αναφέρει γι’ αυτό του το εγχείρημα: «Η μεταγραφή του συγκεκριμένου έργου σε χορό απαιτεί εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς καθώς φέρει σε πολλαπλά επίπεδα στοιχεία της κοσμοαντίληψης του συγγραφέα, η φιλοσοφική ματιά του οποίου είναι αδύνατον να αφαιρεθεί δίχως να επιφέρει μια απλουστευμένη αφήγηση.

Επιλέγω έτσι μια αποσπασματική ανάγνωση φράσεων που ξεπηδούν σαν σκέψεις σε όλη τη διάρκεια της παράστασης δημιουργώντας τομές στον δραματικό ειρμό και σχολιάζοντας έμμεσα τη δράση».

The post Ο Σταύρος Λίτινας σκηνοθετεί και χορογραφεί το «Κουαρτέτο» – Στο Arroyo Nuevo κάθε Σάββατο και Κυριακή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σταύρος Λίτινας, Κουαρτέτο –, Arroyo Nuevo, Σάββατο, Κυριακή,stavros litinas, kouarteto –, Arroyo Nuevo, savvato, kyriaki