Νόμος και Τάξη: Συνελήφθη ο αιμοσταγής «βαρώνος» του Μεξικό [βίντεο]

12:23 5/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Ο Όμαρ Τρεβίνιο Μοράλες, αδελφός του φυλακισμένου πρώην ηγέτη του καρτέλ των Λος Ζέτας (Los Zetas) και αρχηγός του «τμήματος» διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθη τα ξημερώματα τις Πέμπτης από τις αρχές του Μεξικό, σε μία κινηματογραφική επιχείρηση.

Ο Μοράλες συνελήφθη στο βόρειο τμήμα της χώρας και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στην ιεραρχία του καρτέλ βαρώνους. Οι μεξικανικές

αρχές προσέφεραν δύο εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του, ενώ οι αρχές των ΗΠΑ τον είχαν επικηρύξει από τη δική τους πλευρά για $5 εκατ.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο αρχιμαφιόζος ευθύνεται για πολλές απαγωγές και δολοφονίες στο Νουέβο Λαρέδο το 2005 και το 2006, καθώς και για τη λαθραία εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στις ΗΠΑ. Το 2010, ο ίδιος ο Όμαρ είχε πει σε έναν πληροφοριοδότη ότι έχει σκοτώσει πάνω από 1.000 ανθρώπους και ο αδελφός του 2.000.

Το καρτέλ των Λος Ζέτας ιδρύθηκε από απότακτους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και είναι μια από τις παλαιότερες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό. Ανάμεσα στις πιο μακάβριες ενέργειες που τους αποδίδονται είναι οι σφαγές δεκάδων μεταναστών εργατών, ο εμπρησμός ενός καζίνου στο Μοντερέι το 2011 - όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 52 άνθρωποι - αλλά και το ότι μέλη της συμμορίας αυτής είχαν εγκαταλείψει 49 ακέφαλα πτώματα κοντά στην ίδια πόλη το 2012.

Η σύλληψη του Τρεβίνιο σημειώνεται μόλις μερικές ημέρες έπειτα από εκείνη του του ηγέτη της συμμορίας των Ναϊτών Ιπποτών, του πλέον καταζητούμενου «αφεντικού» συμμορίας που παρέμενε ασύλληπτος στο Μεξικό, Σερβάντο Γκόμες, ή «Λα Τούτα».

Το κύμα της βίας των συμμοριών που ξέσπασε το 2007 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 100.000 ανθρώπους ενώ τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει σφοδρό πόλεμο εναντίον τους.

The post Νόμος και Τάξη: Συνελήφθη ο αιμοσταγής «βαρώνος» του Μεξικό [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα