Αυτό θα πει superfood… Μπισκότα με ταχίνι!

12:22 5/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Υψηλής διατροφικής αξίας, νόστιμο και πολυεργαλείο στην καθημερινή διατροφή, το ταχίνι αρχίζει να γίνεται ο σύμμαχος σου στην κουζίνα. Δοκίμασε το σε τραγανά μπισκότα και δεν θα χάσεις!

Υλικά

250 γραμμ. ταχίνι90 γραμμ. καστανή ζάχαρη80 γραμμ. ζάχαρη άχνη1 αβγό μεγάλο1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα2 κουταλιές της σούπας μέλι2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια υγρή½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι80 γραμμ. σουσάμι

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, τη καστανή ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απαλά

με το χέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε με σύρμα ή με μίξερ γιατί θα βγάλει το ταχίνι το λάδι του και τα μπισκότα θα απλώσουν στο ψήσιμο!

Προσθέτουμε το αβγό, τη μαγειρική σόδα, το μέλι, την βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε. Τελευταίο προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μόνο με το χέρι ή με κουτάλα ξύλινη, όχι πολύ ώρα, ίσα-ίσα για να ενώνονται τα υλικά.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε τη ζύμη μικρά μπαλάκια, 1 κουταλιά ζύμης περίπου, και τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας απόσταση περίπου πέντε εκατοστών, πιέζουμε λίγο με το χέρι κάθε μπαλάκι και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 175 βαθμούς. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τρώμε!

The post Αυτό θα πει superfood… Μπισκότα με ταχίνι! appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
τι θα πει ταχινι
Τυχαία Θέματα