Αμηχανία στο Μαξίμου για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις θέσεις της για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

10:47 5/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Έντονη αμηχανία και προβληματισμός επικρατεί από το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνέντευξη Τύπου της προέδρου της Βουλής Κωνσταντοπούλου όπου μεταξύ των άλλων διατύπωσε απόψεις και για τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων η δίκη αναμένεται να αρχίσει το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου για δεύτερη

συνεχόμενη φορά έθεσε θέμα ακυρότητας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στις οποίες δεν μετέχουν οι βουλευτές που κατηγορούνται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής συμμορίας. Υποστήριξε δε ότι ενδεχομένως προκύπτει θέμα ακυρότητας νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή με λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ από τη διαδικασία απουσίαζαν οι συγκεκριμένοι βουλευτές επειδή δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα των φυλακών.

Επισήμως από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει απάντηση, αλλά τονίζεται ότι οι θέσεις αυτές δεν αποτελούν επίσημη στρατηγική της κυβέρνησης. Υπόσχονται πάντως ότι εφόσον προκύψει θέμα συζήτησης στη Βουλή τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα θα τοποθετηθούν καθαρά.

Πάντως η κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν απολύτως σαφής για τις προθέσεις της: «Η Βουλή θα πρέπει να λειτουργεί με όλους τους βουλευτές» ανέφερε και σημείωσε ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να μην υπάρξουν απουσίες βουλευτών αλλά και ότι θα αξιώσει να μην εμποδίζεται η προσέλευση των προφυλακισμένων βουλευτών.

«Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών δεν πρέπει να παρακωλύονται από εξωγενείς παράγοντες» συμπλήρωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι η μη χορήγησης άδειας από τους εισαγγελείς χωρίς αιτιολογία αντίκειται στις συνταγματικές προβλέψεις.

Η πρώτη φορά που προέκυψε το θέμα ήταν όταν η Βουλή κλήθηκε να ψηφίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τότε η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε επιχειρήσει να διακόψει τη διαδικασία έως ότου προσέλθουν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγή από τον Κορυδαλλό. Η θέση της αυτή είχε αποδοκιμαστεί ευθέως από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκτός φυσικά της Χρυσής Αυγής, αλλά και εμμέσως από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι και χθες Τετάρτη, το μόνο κόμμα που υιοθέτησε τις απόψεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου ήταν η Χρυσή Αυγή. Σε ανακοίνωσή της τονίζεται: «Όσοι μνημονιακοί νόμοι και άλλα αντεθνικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κρατούνται παράνομα στη φυλακή είναι άκυρα και αντισυνταγματικά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στον αντίποδα η ΝΔ καταδίκασε τις απόψεις της προέδρου της Βουλής: «Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επιχειρεί να κάνει τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. Εκφράζει αυτό την κυβέρνηση; Και καταλαβαίνει η κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα αυτή η τακτική;» τονίζεται.

The post Αμηχανία στο Μαξίμου για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις θέσεις της για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα