Νέος σάλος αναστατώνει την Πάρο

Το ξενοδοχείο όπου εργαζόταν παράνομα ο λαθρομετανάστης βιαστής της 15χρονης μαθήτριας –η οποία νοσηλεύεται στην εντατική- δεν έκλεισε ποτέ, παρά τη σχετική υπουργική εντολή…

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αλλά και της απήχησης που είχε στην κοινή γνώμη η απίστευτης βαρβαρότητας κακοποίηση μιας 15χρονης μαθήτριας σε πολυσύχναστη παραλία της Πάρου, το υπουργείο Εργασίας εφάρμοσε για πρώτη φορά τον νόμο 4052/2012, ο οποίος προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομα μετανάστες χωρίς χαρτιά. Με εντολή του του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, λοιπόν, έπρεπε να ανασταλεί η λειτουργία του ξενοδοχείου της Χρυσής Ακτής, στο οποίο απασχολείτο παράνομα ο Πακιστανός. Τελικά η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Σύμφωνα με το Έθνος η απόφαση για σφράγισμα αφορούσε το ξενοδοχείο όπου δούλευε ο Πακιστανός κατηγορούμενος για τη βάναυση κακοποίηση της 15χρονης μαθήτριας καθώς και ένα εστιατόριο στη Νάουσα. Οι επιχειρηματίες κατέφυγαν στα δικαστήρια και πέτυχαν προσωρινή διαταγή για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Ετσι, οι δύο επιχειρήσεις που βρέθηκαν να απασχολούν παράνομα λαθρομετανάστες και θα σφραγίζονταν για πέντε ημέρες είχαν κανονικά ανοιχτές τις πόρτες τους στον κόσμο…

«Το ότι οι ενδιαφερόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη είναι επιλογή τους. Η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου αποτελεί δικαστική κρίση και ως τέτοια δεν σχολιάζεται», είπαν–σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας- από το υπουργείο Εργασίας, προσθέτοντας ωστόσο πως «για το υπουργείο η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα ύψιστης πολιτικής και κοινωνικής προτεραιότητας».

Η μαρτυρία του ξενοδόχου ο οποίος είχε προσλάβει τον Πακιστανό ως κηπουρό -και απευθύνθηκε ο ίδιος στην αστυνομία όταν μαθεύτηκε η είδηση της κακοποίησης κι ο δράστης έφυγε ξαφνικά για Πειραιά- έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Αλλά πάλι… η απόφαση είναι απόφαση. 

Keywords
Τυχαία Θέματα