Νέα ψυχιατρική γνωμάτευση ζητά η Σταμάτη

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου επιμένει πως υπάρχουν σοβαροί λόγοι αποφυλάκισης της από τον Κορυδαλλό όπου έχουν προφυλακιστεί για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η Βίκυ Σταμάτη αυτή τη φορά προσέφυγε ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου και ζητά να ακυρωθεί η διάταξη του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή που πριν από περίπου εβδομάδα απέρριψε το πρώτο αίτημά της.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατρική γνωμάτευση που περιλαμβάνεται στην αίτηση

για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, παρουσιάζει ναρκισσισμό, εμμονή με την καθαριότητα, κατάθλιψη και έχει τάσεις αυτοκαταστροφής.

Η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου στην σχετική πρότασή της προς τον ανακριτή ανέφερε ωστόσο πως «η αγχώδης διαταραχή που επικαλείται η σύζυγος του πρώην υπουργού δεν μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά της προς καταλογισμό ή τη δυνατότητα υπεράσπισης του εαυτού της. Η κ. Κυβέλου επικαλέστηκε επίσης τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η κ. Σταμάτη με την σημείωση ότι «καταδεικνύει πως είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισή της και μάλιστα όχι μόνον ενώπιον των αρμοδίων αρχών».

Στη νέα αίτησή της η Βίκυ Σταμάτη επισημαίνει ότι ο ανακριτής αν και αναφέρει ότι η προσωρινή της κράτηση αποτελεί άσχημη συνθήκη για τη ποιότητα της ζωής της υποβιβάζει την κατάστασή της «σε επίπεδο απλής εφήμερης ασθένειας που απαιτεί μια απλή ιατρική αντιμετώπιση από τους μη εξειδικευμένους ιατρούς των φυλακών».

Υποστηρίζει ακόμη ότι «η παράλειψη αντιμετώπισης του προβλήματος και η μετακύλισή του στην διοικητική υπηρεσία της φυλακής, μπορεί να εξομοιωθεί με πράξη υποβολής του κρατουμένου σε βασανιστήριο, εφ’ όσον έναν ασθενή άνθρωπο τον αντιμετωπίζει ως υγιή, παραβιάζοντας έτσι ευθέως το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ».

Αφήνει μάλιστα αιχμές προς πάσα κατεύθυνση: «Η απόρριψη όλων ανεξαιρέτως των αιτημάτων μου, με υποβάλει σε σκέψεις υφέρπουσας μεροληπτικότητας σε βάρος του προσώπου μου, που πιθανόν να οδηγήσει στην παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας του Δικαιοδοτικού Οργάνου και κατ’ ακολουθίαν στη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου. Ομολογώ δε ότι εκπλήσσομαι και από την προσήλωση της εισαγγελέως στο υλικό των εφημερίδων, το οποίο θεωρεί ως σοβαρό αποδεικτικό μέσο σε αντίθεση με τα υπάρχοντα στοιχεία της δικογραφίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα