Μάστιγα οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα – Το 50% των πολιτών δεν έχει καν πρόσβαση στο ΕΣΥ

Πάνω από 3.000.000 φαίνεται να είναι οι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες αυτή τη στιγμή στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός. Αυτά τα στοιχεία, δόθηκαν κατά τη διάρκεια του 12ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα».

Σύμφωνα με τον κ Κοντό, ο οργανισμός του ΕΟΠΥΥ

αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί 6.171.000 με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ είναι καταγεγραμμένοι 3.068.000 ανασφάλιστοι! Αυτό σημαίνει ότι το 50% του πληθυσμού δεν έχει καμία πρόσβαση στο ΕΣΥ.

«Πρόκειται για ανθρώπους που είτε είναι άνεργοι είτε είναι ασφαλισμένοι σε δύο ή τρία Ταμεία, ή ήταν ευκαιριακά ασφαλισμένοι και έχουν φύγει από τη χώρα π.χ. μετανάστες» είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία ο πρόεδρος εξήγησε το μπάχαλο που υπάρχει με τους ανθρώπους που προέρχονται από τη διαδοχική ασφάλιση, δηλαδή έχουν μητρώα σε διάφορα Ταμεία, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η εκκαθάριση των μητρώων των Ταμείων του ΕΟΠΥΥ για να εξακριβωθεί πόσοι τελικά είναι οι ανασφάλιστοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα