Μας έβγαλε την ψυχή – Ο ΠΑΟ 73-72 την ΤΣΣΚΑ τα παίζει όλα στη Μόσχα

Με το πιο χιτσκοκικό σενάριο για φινάλε, ο Παναθηναϊκός πήρε δεύτερη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και επιστρέφει τη σειρά στη Μόσχα όπου θα κριθεί η πρόκριση. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Λάσμε, Ματσιούλις για τους γηπεδούχους, πήγε να πάρει το ματς μόνος του ο Ουίμς.

Οι αυτοκαταστροφικές του τάσεις τελικά δεν κόστισαν

στον Παναθηναϊκό που πήγε να χάσει πάλι δικό του παιχνίδι από χαζά λάθη και επιλογές, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 73-72 και ταξιδεύει την Παρασκευή στη Μόσχα για να κάνει την απόλυτη ανατροπή.

Από το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός θέλησε να τρέξει και το πέτυχε, κυρίως μετά από αμυντικά ριμπάουντ και τον Λάσμε να προλαβαίνει τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ και να εξαργυρώνει τις πάσες του Διαμαντίδη. Η αστοχία των Ρώσων και το καλό ξεκίνημα του Ματσιούλις έφεραν τους πράσινους στο 21-16 στο τέλος της περιόδου.

Κάπου εκεί η ΤΣΣΚΑ άρχισε να συνέρχεται και με κινητήριους μοχλούς τους Μίτσοβ και Τζάκσον έφτασε να προηγείται 38-32 τρία λεπτά από το ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός με δύο βολές του Μαυροκεφαλίδη και ένα τρίποντο του Γκιστ μείωσε στον πόντο και το 37-38 ήταν σκορ 20λέπτου.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν διέφερε και πολύ. Απλώς τώρα η ομάδα του Αλβέρτη είχε χάσει την επαφή με το μακρινό σουτ, με τους Μπράμος και Κάρι να έμεναν για άλλο ένα παιχνίδι εκνευριστικά άστοχοι. Οι παίχτες του Μεσίνα προηγήθηκαν πάλι με 6 πόντους (37-43) και πάνω που το παιχνίδι πήγαινε να στραβώσει Διαμαντίδης και Ματσιούλις με δύο τρίποντα και Λάσμε με γκολ-φάουλ έκαναν το 46-43.

Στο 4ο δεκάλεπτο το τρίποντο του Μίτσοφ ακολούθησε το πεντάλεπτο του Μαυροκεφαλίδη που με 8 πόντους έβαλε τους πράσινους μπροστά με 59-51. Άλλο ένα τρίποντο του Μίτσοφ ακολουθήθηκε από ξέσπασμα 5-0 για να έχουμε στα 3 λεπτά από το τέλος το 63-54.

Σε αυτό το σημείο ανέλαβε δράση ο άστοχος με 0/7 σουτ μέχρι τότε Σόνι Γουίμς που με δικούς του 8 πόντους (2/2 τρίποντα και 1/1 δίποντο).

Η φάση που έκρινε τη συνέχεια του ματς έγινε στα τελευταία 10 δεύτερα, όπου ο Παναθηναϊκός μετά από άστοχο τρίποντο πήρε το ριμπάουντ, με το 63-62 να του δίνει τη νίκη και στα 2.9 έγινε φάουλ στον Ούκιτς. Ο Κροάτης μετά από τόσα τραγικά λάθη στο ματς και με μηδαμινή επιθετική προσφορά έκανε το λάθος να αστοχήσει στην πρώτη βολή και να ευστοχήσει στη δεύτερη. Έτσι, αντί ο χρόνος να κυλήσει και η ΤΣΣΚΑ να εκδηλώσει επίθεση σε πιθανότατα 2'' από την μπασκέτα της, πήρε τάιμ άουτ και η επίθεση ξεκίνησε μετά το ημικύκλιο.

Ο Φριντζόν πήρε τη μπάλα έκανε προσποίηση και έβαλε το δίποντο που έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο η αστοχία στα τρίποντα έγινε ακόμη πιο εκνευριστική, αλλά το ένα που μπήκε ήταν το πιο φαρμακερό.

Με τον Γουίμς να κάνει το 68-71 και τον ΠΑΟ να μη μπορεί να σκοράρει με 4 τρίποντα ελεύθερα να βαράνε σίδερο και 57 δεύτερα να απομένουν ήθελε οπωσδήποτε καλάθι, ει δυνατόν τρίποντο. Αυτό ήρθε από τον Φώτση, που έστειλε τη μπάλα χλατσί από τα 7.5 μέτρα.

Η ΤΣΣΚΑ έχασε την επόμενη επίθεση, ο επίσης κακός Διαμαντίδης στο σκοράρισμα με 1/10 σουτ κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές έκανε το 73-71. Έμεναν 8'' και η μπάλα πήγε στον Γουίμς για την ομάδα του Μεσίνα. Ο Αμερικάνος έβαλε την πρώτη αλλά όχι την δεύτερη. Ο Μπράμος πήγε στο ριμπάουντ, ο Καούν έβαλε το χέρι του, η μπάλα πήγαινε έξω και ο Διαμαντίδης με το μυαλό θολωμένο πήγε να την κρατήσει και του έφυγε.

Τα φαντάσματα της κανονικής διάρκειας γύριζαν ξανά, αφού η ΤΣΣΚΑ είχε επαναφορά κάτω από το καλάθι με 2 δεύτερα να απομένουν. Εκεί ο Γουίμς ευτυχώς πάτησε τη γραμμή και οι καρδιές όλων επανήλθαν και μαζί ήρθε και το 2-2 στη σειρά.

Κορυφαίοι για τους πράσινους οι Ματσιούλις, Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης, Γκιστ και δημιουργικά ο Διαμαντίδης, ενώ για την ΤΣΣΚΑ ο Μίτσοβ ήταν ο σταθερός πυλώνας στην επίθεση και ο Γουίμς ο άνθρωπος του τελευταίο δεκαλέπτου και της παράτασης.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-38, 51-48, 64-64, 73-72

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 8, Ούκιτς 3, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 12, Ματσιούλις 15, Ράιτ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Μίτσοβ 15, Φριντζόν 8, Τζάκσον 7, Πάργκο Τζέρ. 5, Κρστιτς 1, Γουίμς 12, Βοροντσέβιτς 5, Κάουν 11, Κριάπα 2, Χάινς 2

Συνολική στατιστική: Παναθηναϊκός: 18/33δίπ., 7/29τρίπ., 16/19β., 27-7ρ., 19ασ., 5κλ., 1κοψ., 13λ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 14/34δίπ., 9/19τρίπ., 17/22β., 27-7ρ., 16ασ., 7κλ., 1κοψ., 17λ.

Keywords
Τυχαία Θέματα