Γιώργος Τζαβάρας: Ο πρωταγωνιστής της σειράς Μοντέρνα Οικογένεια μας συστήνεται μέσα από το ρόλο του!

Ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Γιώργος Τζαβάρας υποδύονται ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι στην σειρά «Μοντέρνα οικογένεια».

Ο ηθοποιός μιλά σε πρόσφατη συνέντευξη του για τον ρόλο του, το θέμα των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων αλλά και αν πρέπει να κάνουν υιοθεσίες.
Πιστεύεις πως ήταν έτοιμο το ελληνικό κοινό να δεχθεί αυτούς τους ρόλους και μάλιστα στο πλαίσιο μιας οικογενειακής κωμωδίας; «Δεν μπορώ να το απαντήσω σε αυτό όσον αφορά το σύνολο του κοινού που παρακολουθεί τη σειρά. Αν με ρωτάς όσον αφορά τον δικό μου κοινωνικό περίγυρο, ο οποίος είναι αρκετά ευρύς, θα σου πω πως

δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Η σειρά δεν επικεντρώνεται στην ιδιαιτερότητα του ζευγαριού αλλά στο πως εξελίσσεται η σχέση του. Τις δυσκολίες, για παράδειγμα, και τις αλλαγές που φέρνει η έλευση ενός παιδιού».
Το θέμα των γάμων ομοφυλόφιλων ζευγαριών επανήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα μετά τη νομιμοποίηση τους στη Βρετανία. Ποια είναι η γνώμη σου; «Μιλάμε πάντα για τους πολιτικούς γάμους. Πρόκειται για μια κοινωνική σύμβαση ενός ζευγαριού με το κράτος και φυσικά αφορά και το ίδιο το ζευγάρι στη μεταξύ τους σχέση όσον αφορά τα δικαιώματα του. Αυτή η κοινωνική σύμβαση επιλύει αρκετά θέματα νομικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα περιουσιακά ή ιατρικά. Πιστεύω πως στην αγάπη δεν χρειάζονται χαρτιά. Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα πρέπει να αποκλείονται από τα προνόμια ή και οι υποχρεώσεις που διέπουν τα ετερόφυλα στη σχέση τους με το κράτος. Αυτή η κοινωνική σύμβαση λοιπόν διευκολύνει τη ζωή τους».
Στη σειρά με τον Δημήτρη έχετε υιοθετήσει ένα κοριτσάκι, τη Λίλη. Εσύ συμφωνείς να πραγματοποιούνται υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια; «Οι άνθρωποι που κρίνονται κατάλληλοι για να υιοθετήσουν ένα παιδί επιλέγονται έπειτα από σχολαστικούς ελέγχους και μέσω μιας διαδικασίας που περνά πολλά στάδια, με κοινωνικούς λειτουργούς, τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων κ.λπ. Εφόσον οι μηχανισμοί αυτοί αποφασίζουν να προχωρήσουν την εν λόγω διαδικασία, εγώ τους εμπιστεύομαι», καταλήγει στο Tv Έθνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα