Λάθος όλα…

Η νύχτα τελικά ήταν πολύ ζόρικη για τον Ολυμπιακό, όπως γράφαμε χτες. Η Σάλκε ήταν καλύτερη, πιθανώς και ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα έδειξε όλες τις αδυναμίες που φέτος τον χαρακτηρίζουν. Κακός και στο «κόψε» και στο «ράψε». Κι όλοι την πέφτουν στον Ζαρντίμ. Από τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Όποιον διαβάσεις σήμερα κι με όποιον μιλήσεις σήμερα, ένα θα σου πει: ότι η περσινή ομάδα του Βαλβέρδε

δεν υπάρχει πια. Οι περισσότεροι ρίχνουν το βάρος στη μη χρησιμοποίηση του Ιμπαγάσα αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό ήταν ένα πλάνο παιχνιδιού. Τουρλουμπούκι το λέγαμε στον Βόλο, ‘τυφλός τυφλόν οδήγαγε κι είδαν το φως στο λάκκο’ που θα έλεγε κι η παροιμία. Δεν υπήρχε αρχή, μέση και τέλος στη λογική της ομάδας. Η μπάλα έφτανε μπροστά με περίεργους τρόπους, όταν βέβαια έφτανε. Στη μία ο Τοροσίδης με καταπληκτική ενέργεια από δεξί μπακ βρέθηκε αριστερός ενδιάμεσος και την έδωσε στον Μασάντο για να κάνει ο τελευταίος πασούλα επίδειξης στον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Στη φάση των διαδοχικών σουτ, του Αμπντούν και του Φουστέρ η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή από κεφαλιά-γκέλα αμυντικού της Σάλκε.

Όμως από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Αυτό το σύστημα «αμύνομαι σε ζώνη έξω από την περιοχή μου» όλοι το λένε και χτες το γράφαμε όχι μόνο έχει διαλύσει το περσινό αδυσώπητο πρέσινγκ αλλά κάνει και τον αντίπαλο με δύο μπαλιές να γυρνάει σαν λύκος έξω από το μαντρί της μεγάλης περιοχής σε χρόνο dt. Είχες την αίσθηση ότι δεν ξεκίναγαν από τη μεγάλη τους περιοχή αλλά κάπου ανάμεσα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και τη σέντρα. Πέρσι για να φτάσει εκεί αντίπαλος, έφτυνε αίμα… Μπορεί ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε να κουραζόταν μετά το 70’ αλλά με αυτό τον τρόπο καθάρισε πέρσι μεγάλες ομάδες, καλύτερες της Σάλκε, όπως ήταν η Άρσεναλ και η Ντόρντμουντ.

Πέρα όμως από το σύστημα που δεν υπήρχε, μεγαλύτερη εντύπωση χτες έκανε το γεγονός ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν πήγαιναν στη μπάλα. Χάζευαν τους Γερμανούς να αλλάζουν μπαλιές και να ανοίγουν διαδρόμους. Αυτό είναι πρωτοφανές για Καραϊσκάκη όπου και μόνο ο κόσμος έκανε τους παίκτες να πέφτουν σαν πιράνχας στη μπάλα. Το έδειξε πολύ καλά αυτό χτες ο Καρπετόπουλος στη Nova2. Και στη φάση του δεύτερου γκολ και στο πέναλτι για πλάκα μπήκαν στη περιοχή οι Γερμανοί.

Σου φταίγανε οι μόνο κεντρικοί αμυντικοί, που βέβαια δεν είναι ούτε Μέμπεργκ ούτε Αβραάμ; Όχι, μου φταίει που κανείς δεν πρέσαρε μέχρι να πάει η μπάλα εκεί και τα αμυντικά χαφ μετά έκοβαν με τα μάτια. Έτσι, τα σέντερ μπακ πέρα από την ποιότητά τους είχαν να αντιμετωπίσουν και κύματα επιθέσεων.

Η έλλειψη του Ιμπαγάσα έκοψε τον Ολυμπιακό στα δύο. Αν ήταν κουρασμένος από το ματς στα Γιάννενα κι έπρεπε να μπει ως αλλαγή, είναι απλό: έπρεπε να μην παίξει 90 λεπτά στα Γιάννενα. Κι αυτό απόφαση Ζαρντίμ. Ο Μασάντο δεν κάλυψε το κενό και ο Φουστέρ για πολλά είναι αλλά όχι για 10άρι. Με το που μπήκε ο Ιμπαγάσα έκανε τη μπαλιά που μπήκε το γκολ έστω και μετά από μπέρδεμα και πτώση (ευτυχώς!) του Τζιμπούρ. Χ

Keywords
Τυχαία Θέματα