Βραβεύουν τον Άνεργο της Χρονιάς!

Μεγάλο ντόρο προκαλεί και φέτος η Benetton καθώς βασίζει την καμπάνια της σε διαγωνισμό για την επιλογή 100 «ανέργων της χρονιάς», ο καθένας από τους οποίους θα κερδίσει 5.000 ευρώ…

Τη λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αναζητεί, με έναν πρωτότυπο τρόπο, ο Αλεσάντρο Μπένετον, ο οποίος έκανε έκκληση σε περίπου 100 εκατομμύρια άνεργους νέους να προτείνουν ιδέες για τη προώθηση των προϊόντων της εταιρίας του.

Ο 48χρονος πρόεδρος εγκαινίασε σήμερα

την νέα διαφημιστική εκστρατεία της οικογενειακής επιχείρησης που δίνει έμφαση στη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι άνεργοι κάτω των 30 ετών που προσπαθούν καθημερινά να βρουν δουλειά.

Οι διαφημίσεις -καταχωρήσεις και τηλεοπτικά σποτ- της νέας καμπάνιας που δείχνουν γεμάτους αποφασιστικότητα νέους να παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, άλλους να περιμένουν να δώσουν συνέντευξη ή να βρίσκονται στο γραφείο ανεργίας, αναμένεται να είναι λιγότερο αμφιλεγόμενες σε σχέση με την τελευταία διαφημιστική εκστρατεία του Benetton.

Εκείνη η καμπάνια (Unhate) είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς στις αφίσες της εμφανιζόταν –μέσα από φωτομοντάζ- ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ να φιλιέται στο στόμα με τον ιμάμη του Αλ ‘Αζχαρ στο Κάιρο και η Άνγκελα Μέρκελ να ανταλλάσει παθιασμένα φιλιά με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η εκστρατεία αυτή κατέληξε στη σύναψη συμφωνίας τον Μάιο, με την εταιρία να κάνει δωρεά σε καθολική φιλανθρωπική οργάνωση για να τερματιστεί νομική διαμάχη…

Η νέα παγκόσμια διαφημιστική εκστρατεία θα περιλαμβάνει αφίσες, μπλουζάκια, μια ταινία και έναν διαγωνισμό για την επιλογή 100 “ανέργων της χρονιάς”, ο καθένας από τους οποίους θα κερδίσει 5.000 ευρώ για την ιδέα του.

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 30 ετών και άνεργοι. Θα πρέπει να καταθέσουν την ιδέα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.unhatefoundation.org και θα επιλεγούν μέσω διαδικτυακής δημοσκόπησης από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους στην ίδια ιστοσελίδα. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως τις 14 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα